10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateE oficial! Unde a ajuns varianta Delta a Covid-19 dominantă

E oficial! Unde a ajuns varianta Delta a Covid-19 dominantă

 OMS şi Centrul European de Prevenire şi Controlul Bolilor (ECDC) au avertizat că trebuie consolidate eforturile de prevenire a răspândirii variantei.

“Varianta SARS-COV-2 Delta se mişcă rapid în toată Europa şi a devenit acum cea mai dominantă tulpină în mare parte a regiunii, pe baza noilor date”, a declarat OMS Europe într-un comunicat.

OMS a precizat că noile cazuri confirmate de COVID-19 au crescut în toată Europa în ultimele patru săptămâni şi a îndemnat încă o dată ţările să-şi intensifice programele de vaccinare.

OMS a cerut, de asemenea, ţărilor care au relaxat restricţiile să îmbunătăţească accesul la testarea gratuită şi să consolideze urmărirea contacţilor.

„Trebuie să rămânem vigilenţi şi să continuăm să folosim bunul simţ pentru a preveni răspândirea virusului”, a adăugat directorul ECDC, dr. Andrea Ammon.

Vestea bună este că datele arată în mod clar că vaccinarea reduce semnificativ riscul de forme grace de boală şi deces.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă