4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateDin nou incendiu la un spital. Ce se întâmplă la Craiova

Din nou incendiu la un spital. Ce se întâmplă la Craiova

Ministerul Sănătății a anunțat că incendiul a fost lichidat. Se pare că focul a fost provocat de un pacient.

„Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 20 mp și a fost lichidat. În urma incendiului, s-au înregistrat trei victime cadre medicale, care au suferit traumatisme la membrele inferioare prin cădere de la înălțime. Un pacient acuză cefalee. Victimele sunt conștiente și sunt transportate la spital. În total, 19 pacienți și 8 cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat. Aceștia vor rămâne în aceeași unitate sanitară într-o altă aripă a clădirii. Din primele date furnizate de conducerea unității spitalicești, incendiul ar fi fost provocat de un pacient”, au comunicat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Trei cadre medicale de la Spitalul de Psihiatrie din Craiova au avut nevoie de îngrijiri după ce un incendiu a izbucnit luni seara în interiorul unității. Cele trei victime au fracturi și au fost transportate la Spitalul de Urgență. În total, 18 pacienți și cinci cadre medicale s-au autoevacuat, iar un alt pacient a fost evacuat de salvatori.

Ministerul Sănătății a anunțat că Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova este o unitate non-COVID-19. Din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, patru saloane de la parterul spitalului au fost inundate cu fum.

Potrivit ISU Dolj, la fața locului au fost trimise două subunități de intervenție, Detasamentul 1 și 2 Pompieri Craiova cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă, două autospeciale de lucru la înălțime, o mașină descarcerare grea și o ambulanță tip B.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă