De la festival, la spital. Record de apeluri la 112, la Neversea

Peste 400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale în cea de-a doua zi a festivalului de muzică Neversea, organizat pentru al treilea an consecutiv pe Plaja Modern din Constanţa, opt dintre pacienţi fiind transportaţi la spital.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 06.07.2019 - 15:29

După cum informează ISU Dobrogea, bilanţul celei de-a doua zi a festivalului Neversea indică faptul că 402 persoane au fost transportate la punctele de prim ajutor din perimetrul evenimentului pentru a fi asistate de paramedici SMURD.

"Astfel, în a doua zi de festival, cei peste 50 de paramedici cu care au fost încadrate punctele medicale de prim-ajutor şi posturile medicale avansate, au fost solicitate să acorde asistenţă de specialitate pentru 402 persoane, dintre acestea, opt cazuri fiind transportate la spital pentru investigaţii amănunţite", se arată în comunicatul ISU Dobrogea.

În cele patru zile de festival, la cea de-a treia ediţie Neversea, vor fi prezenţi peste 200 dintre cei mai buni artişti din străinătate şi din ţară, între care DJ Snake, G-Eazy, Sean Paul, Jessie J, Afrojack, Alesso, KSHMR, Lost Frequencies, Salvatore Ganacci, Steve Aoki, Vini Vici şi mulţi alţii.

Zeci de cadre medicale din cadrul UPU şi din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vor asigura asistenţa medicală la Neversea. Echipa este formată din medici specialişti şi rezidenţi UPU şi SCJU, asistenţi medicali din cadrul UPU şi voluntari-studenţi la Facultatea de Medicină. În zilele festivalului, la faţa locului au fost amenajate trei corturi de prim ajutor şi două posturi medicale avansate, astfel încât persoanele care necesită îngrijiri medicale să le primească rapid şi fără să necesite deplasare la spital. 

Comentarii