9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSănătateDe ce ne îmbolnăvim ?

De ce ne îmbolnăvim ?

Întrebarea asta ne-o punem toți, măcar o data pe parcursul vieții. Cred ca pot sa răspund in acest moment la aceasta dilema, bineînțeles fără a epuiza totalitatea cauzelor sau a influentelor existente in mod general asupra stării de sănătate a oamenilor.

      Poate faptul ca am fost internat prin diverse spitale încă de la 8 ani, am înțeles ce înseamnă sa fii bolnav, trecând prin multiple secții de  chirurgie, urologie, infectioase sau nefrologie si văzând de multe ori  dăruirea cadrelor medicale care făceau tot ce le era in putința sa respecte jurământul lui Hipocrate, aceasta m-a determinat sa devin fitoterapeut si onco-nutritionist. Prin fitoterapie am găsit acel ingredient ce lipsea din tiparul omului  ce se dorea sănătos, iar atunci când  aprofundezi  fitoterapia  te simți ca un copil care descoperă niște ,, jucării extraordinar de interesante’’ . Sănătatea este o stare de bine deosebit de complexa din punct de vedere al abordării in corpul uman .

     Cauzele de îmbolnăvire sunt graduale si excluzând cauzele mecanice, accidentale sau auto îmbolnăvirea prin medicamentația greșita, am reușit sa găsesc cauzele care stau la baza declanșării bolii in organism si încerc sa tratez omul ca un întreg, integrativ, tratând cauza si nu doar efectul bolii. Primul pacient a fost soția mea care a avut cancer si care acum este sănătoasă, fără nici o ședința de chimioterapie.

       Toți ne naștem cu ,,o zestre’’ genetica moștenita, lucru despre care se discuta mult in ultimii ani si da, poate fi un bun indicator pentru o privire de ansamblu asupra perspectivei de boala prin comparație cu părinții tai. Pe scurt, poți in anumite condiții sa dobândești pe parcursul vieții bolile părințiilor sau bunicilor tai,in cazul in care nu încerci sa eviți acest lucru printr-o nutriție adecvata. Mai important decât privirea in perspectiva este cu ce vii concret pe lume, adică  cantitatea de vitamine ,minerale, coenzime, acizi grași esențiali existenți in corp in momentul nașterii.

     Acest lucru a început sa mă preocupe acum 6 ani când soția a depistat o tumoare maligna de 14 cm ,iar faptul ca eram in acel moment de 14 ani împreuna, știam bine stilul ei de viată sănătos, ea niciodată nu manca carne , nu fuma, nu consuma cafea sau alcool, nici măcar o picătura ….asta m -a făcut sa mă întreb: De ce s-a îmbolnăvit? O vegetariana de peste 15 ani, care devenise   legăna cu 4 ani înainte de diagnosticare ,face cancer? Acum, după șase ani  de studiu intens si specializare in onco-nutritie si in special ultimii doi ani când prin cabinet mi-au trecut multe cancere si boli de tot felul ,am un tablou clinic al pașilor declanșatori ai bolii in corp.

    Daca pacienta mea Anastasia o pitica de 4 ani cu ochi divini de un albastru infinit, nu s-ar fi confruntat cu un cancer de glanda lacrimala ,vindecat in prezent si nu mi-ar fi trecut pragul , pe lângă alți pitici cu autism sau boli autoimune, poate nu as putea acum sa spun ca conteaza enorm cu ce bagaj de imunitate venim in lume la naștere. Copilul preia din vitaminele si mineralele  care exista in corpul mamei la naștere. In funcție de acest lucru apare primul pas in degradarea stării de sănătate. De aceea primul lucru pe care îl recomand este ca pacientul sa își completeze  mineralele si vitaminele lipsa din organism , iar după aceea sa urmeze un tratament naturist indicat pe afecțiunea de baza.

     Pasul doi in degradarea stării de sănătate este pierderea oxigenării celulare pe parcursul vieții. Acest lucru l-am studiat îndeaproape fiindcă mitul mâncam sănătos si rămânem sănătoși mi-a fost dat peste cap de cancerul soției mele. Astăzi ea este perfect sănătoasă cu ajutorul Bunului Dumnezeu si prin completarea mineralelor si vitaminelor din organism, nutritiei,fitoterapiei ,eliminării parazitilor,alcalinizarii. Daca vrem sa aplicam dictonul ,,mâncam sănătos si suntem sănătoși”, acest lucru trebuie sa înceapă din copilărie, iar unele suplimente ca acizii grași devin o necesitate in condițiile de hrana actuale.

      Pasul trei este păstrarea pe termen lung ,a unui nivel de glucoza echilibrat in corp. Scăderea secreției de insulina a pancreasului ,lucru pe care îl găsesc la 2 din 3 pacienți de peste 45 de ani ,face ca nivelul de glucoza sa crească ,iar fără sa știe enorm de mulți pacienți se aflau in pre diabet .Este recomandabil după 45 de ani sa faceți anual o hemoglobina glicolizata odată cu setul de analize obișnuite. Nu am găsit niciodată un cancer fără sa fie la limita de jos a secreției de insulina a pancreasului !!!

     Pasul patru -Verificați anual paraziții din corp , sunt diversi,pot provoca daune importante inclusiv diagnosticări false de boli autoimune. Un cancer după debut este totdeauna însoțit de paraziți…De multe ori paraziții nu ies la simplele analize coproparazitologice,intrucat in unele cazuri aceștia urca ajungând pana in pancreas sau chiar in stomacul pacientului. Am avut un caz in care am întâlnit limbrici la nivel de esofag.

   Pasul cinci este consumul de apa filtrata de calitate , o cantitate care sa echivaleze cu 0,04l pe kg corp ,este ideal pentru detoxifiere . O persoana de 60 de kg trebuie sa consume 2,4 litri lichide din care 2/3 apa. Apariția constipației are ca si cauza de multe ori lipsa hidratării.  Constipația cronica duce de multe ori la boli grave pe termen lung, chiar si  la cancer de colon.

   Pasul șase este dorința de a te vindeca, de a trai.Pare paradoxal ce spun, dar am întâlnit persoane care își doreau sa rămână  bolnave din diverse motive ca dorința de a fi îngrijit de partener, de a fi in postura de victima .In acest caz , un astfel de pacient nu are cum sa fie vindecat de un fitoterapeut, decât daca are sprijinul familiei si cunoștințe de psihologie .De multe ori însă partenerul își dorește in mod inconștient sa păstreze pacientul  bolnav prin atitudinea pe care i-o impune, de a face ce știe el mai bine,,,completând ’’ sfaturile sau rețeta terapeutului. Mai este importanta abordarea pe care o are pacientul , de exemplu in cazul cancerului ,daca pacientul își dorește sa facă chimioterapie sau radioterapie ,terapeutul trebuie sa îl susțină pe perioada acesteia ,colaborând cu oncologul daca se poate. Credința puternica in metoda aleasa de către pacient duce la vindecarea acestuia.

 

    Pasul șapte este nutriția, fiindcă deși nu este cauza declanșatoare de boala , nutriția este factor principal ,de întreținere sau vindecare a bolii .In primul an după diagnosticarea unei boli grave ,inclusiv cancerul ,nutriția poate face diferența dintre vindecare pacientului sau agravarea bolii lui. Pentru garanția vindecării definitive a unor boli grave ,cancer sau boli autoimune, recomand cinci ani  anumite restricții alimentare(zahar ,carne roșie, lactate).

Pasul opt este aportul direcționat de suplimente nutritive. Nu cred ca in următorii 50 de ani vor mai exista persoane sănătoase daca nu vor lua  suplimente alimentare. Conteaza enorm ca acestea sa fie luate sub o recomandare atenta, fiindcă daca sunt luate după internet sau alte surse binevoitoare, am văzut cu durere bolnavi care erau vindecabili, transformați in pacienți  incurabili. Va dau doar doua exemple. Zeolitul lăudat de multe persoane ,e adevărat ca are si efecte benefice dar ce te faci când tu te lupți cu un caz neoplazic, ii crești imunitatea cu minerale si vitamine ce lupta împotriva cancerului si la propria inițiativa bolnavul ia 30 de zile 4 pastile zilnic de zeolit ? Vad imediat la control ca a pierdut 40% din cantitatea de cupru din corp …Cuprul este printre cele mai importante minerale  existente in organism care contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare,circulatorii sau in cancer.

 Un alt caz: un bolnav de cancer de colon vine după un an de la operație ,cu semne de metastaze la ficat .In medicamentația zilnica regăsesc un complex de B-uri care conține si B12 (are studii care arata in mod evident ca potentează celula canceroasa) ,fapt care a făcut ca pacientul sa își facă un mare rău ,contribuind la metastazarea cancerului primar.

    Pasul noua ,care vine ca un cumul al celorlalți pași este alcalinitatea generala a organismului ,acesta trebuie sa fie o prioritate a tuturor oamenilor. Aciditatea din organism este factor favorizant al tuturor bolilor ,de la o banala răceala pana la artrite, diabet ,ulcere sau  temutul cancer .

Stresul cotidian ,cafeaua, alcoolul, lipsa de cele 8 ore de somn intre orele 22-06 , nutriția tip fast-food si multe altele sunt factori direcți de aciditate. Personal nu am văzut nici o metastazare a unui cancer intr-un  corp alcalin. Contribuie mult la alcalinitate o stare psihică buna, o legătura a omului cu Dumnezeu .Un om bolnav daca nu își găsește si cauza emoționala a declanșării bolii se va vindeca mult mai greu. Daca înțelegi ca nimic nu este întâmplător, atunci știi ca nu ești singur in boala ta si astfel vei trece mult mai ușor peste aceasta încercare.

Un articol de

Vaduva Marius 

Fitoterapeut / Onco-Nutritionist

Clinica Detox Nutri Fit

http://www.detoxnutrifit.ro

Alte articole utile https://www.topsaloane.ro/

Cele mai citite

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...

Aerisirea în baie și reguli generale pentru a funcționa optim

Umiditatea excesivă din baie poate dăuna atmosferei generale, dar și nivelului de confort resimțit. Așadar, aerisirea corespunzătoare este obligatorie - atât pentru a asigura...

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...
Ultima oră
Pe aceeași temă