Acestea pot fi prevenite, dar și tratate printr-o serie de terapii si remedii care nu presupun neaparat un tratament medicamentos. De exemplu, terapia craniosacrala este o terapie la care poți apela în acest caz, scrie woman2woman.ro.
Ce este terapia craniosacrală?
Terapia craniosacrală este o terapie complementara non-invazivă, o tehnică ce permite explorarea proceselor mentale, a emoțiilor, sentimentelor și a manifestarilor fizice. Aceasta lucrează la nivelul fasciei membranelor meningeale pentru a sprijini sistemul craniosacral. Aceasta terapie are un ritm care se resimte în intreg corpul prin intermediul producției și absorbției de lichid cefalorahidian.
Pe scurt, terapia craniosacrala ajută la folosirea capacitații interioare a fiecărui individ de a se autovindeca, de a găsi propriile resurse de refacere psihică și fizică.
Această terapie poate fi facută de toate persoanele care au probleme de sănătate, dar și de către cele care doresc sa își păstreze un ritm de viață normal și să facă față stresului de zi cu zi. Pot să apeleze la aceasta atat nou născuții, cât și persoanele vârstnice.
O ședință durează în jur de 50 minute – o oră. În acest timp vei sta întins pe masa de tratament îmbrăcat în haine lejere, iar terapeutul va aplica tehinici non-invazive pe anumite zone cheie ale corpului, în funcție de problemele fiecărui pacient. După încheierea ședinței este posibil să te simți mai relaxat, energic și eliberat din punct de vedere emoțional.
Efectele generale pe care le poți avea în un urma ședințelor de terapie craniosacrală:
• Întărirea sistemului imunitar și rezistența la îmbolnăvire
• Stimularea procesului natural de auto-vindecare
• Eliberarea tensiunilor adânci din corp
• Stimularea unei bune circulații sanguine, limfatice și a lichidului cefalorahidian
• Conștientizarea și eliberarea cauzei emoționale a unei tensiuni
Există situații în care terapia craniosacrală nu este indicată, cum ar fi: afeciuni ale craniului, variații ale presiunii intracraniene, etc.
Înainte de a începe o ședință de terapie craniosacrală este necesar să discuți cu terapeutul pentru a știi dacă este recomandat să apelezi la această terapie.