Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cum a schimbat tehnologia vizita la stomatolog

Când se apropie programarea la dentist, parcă încercăm să găsim tot felul de scuze și motive să nu mergem. De vină, probabil, sunt toate experiențele dureroase trăite cu gura căscată, când eram copii. Dar s-au schimbat multe de atunci.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 11.12.2019 - 12:26

Și, pentru anumite tratamente, mersul la stomatolog a devenit la fel de neutru ca mersul la frizer. Nici aspectul financiar nu mai e atât de problematic de când putem plăti orice serviciu medical cu un card de credit. Dar sunt multe alte îmbunătățiri care au îndulcit orice vizită la stomatolog.

Programarea

Era mult mai dificil să urmărești evoluția sănătății tale orale când nu aveai la dispoziție decât un număr de telefon. Sunai, te programai și trebuia să te bazezi pe propria memorie ca să ajungi la programare. Acum, multe cabinete oferă posiblitatea de a a-ți crea un cont personal online, unde vizualizezi istoricul medical, programările viitoare, radiografii și rezultate ale analizelor. În plus, ești notificat prin SMS când se apropie o programare.

Cabinetul e mai uman

Pe vremuri, pe lângă teroarea la care erai supus pe scaunul reglabil, mai trebuia să și aștepți într-o anticameră anostă și neprietenoasă. Acum, majoritatea cabinetelor au fotolii confortabile, apă la discreție, muzică și televizoare. Iar în lipsă de altceva, te poți baza mereu pe mini-computerul din buzunar. De când smartphone-ul a cucerit lumea, poți să transformi orice așteptare într-o ocazie de a răsfoi ziare sau viziona ultimul episod din serialul preferat.

Echipamentul

Poate cele mai mari îmbunătățiri se datorează avansului tehnologic. Radiografiile digitale permit examinări mai rapide și mai prietenoase cu mediul. Lampa frontală cu LED și camerele digitale fac explorările dentale mult mai clare și precise. Temuta freză dentară, asociată de mulți pacienți cu burghiile care ne perturbă liniștea la bloc, și-a găsit și ea un înlocuitor. Fascicolul laser poate să curețe caria dentară, fără durere, fără vibrații și fără acel zgomot infernal. În plus, laserul sterilizează cavitatea, ceea ce permite o aderență mai bună a plombei. Pentru intervenții minore, și sterilizarea a devenit mai prietenoasă. În loc de seringi amenințătoare, medicii folosesc spray-uri inofensive. Iar aparatele noi prin care se usucă lucrările îți dau voie, în majoritatea cazurilor, să mănânci și să cosumi băuturi imediat după ce părăsești cabinetul.

Vizita la medicul stomatolog nu mai trebuie să fie atât de temută. Iar cu un card precum CardAvantaj, nu mai ai nicio scuză să amâni o intervenție dentară. E important să te ocupi de aceste probleme cât se poate de repede. Să le tratezi înainte să se agraveze și să-ți menții cât mai mult timp dinții naturali. Un scopt tot mai ușor de atins în zilele noastre.

Citește totul despre:

#lazi

Comentarii