20.8 C
Bucharest
Monday, 2 October 2023
HomeSănătateCrește numărul românilor cu infecții respiratorii acute. Peste 63.000 de cazuri, raportate...

Crește numărul românilor cu infecții respiratorii acute. Peste 63.000 de cazuri, raportate în ultima săptămână

În perioada 8 – 14 mai, în România au fost raportate un număr de 63.487 de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, IACRS şi pneumonii, conform unei informări a Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit INSP, s-au înregistrat cu 13,7% mai multe cazuri comparativ cu săptămâna precedentă.

„Variaţia în plus faţă de media calculată de 39.498 cazuri din aceleaşi săptămâni din 5 sezoane pre-pandemice (2015-2019) a fost de 60,7%. Numărul de cazuri înregistrat în aceeaşi săptămână a ultimului sezon epidemic (2019-2020) a fost de 17.671”, a precizat INSP.

În perioada 8 – 14 mai, au fost raportate 283 de cazuri de gripă clinică la nivel naţional, comparativ cu 590 de cazuri înregistrate în săptămâna precedentă.

Cele mai multe cazuri de gripă clinică au fost raportate în municipiul Bucureşti (57) şi în judeţele Cluj (43), Iaşi (38), în restul judeţelor numărul de cazuri fiind mai mic de 30.

Conform INSP, de la începutul sezonului au fost raportate 97 decese confirmate cu virus gripal, dintre care 59 cu virus gripal tip A H1 (din care o co-infecţie cu SARS-CoV-2 şi VRS şi o co-infecţie cu VRS), 13 cu virus gripal tip A H3 (din care două co-infecţii cu SARS-CoV-2), 23 cu virus gripal tip A, nesubtipat (din care patru co-infecţii cu SARS-CoV-2), două cu virus gripal tip B (din care o co-infecţie cu SARS-CoV-2).

Până la data de 14 mai, au fost vaccinate antigripal 1.486.289 de persoane din grupele la risc cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii. 

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

În timp ce firmele românești dau faliment, premierul Ciolacu și alți lideri PSD afișează o imagine în care mănâncă burgeri și beau Pepsi

Premierul Marcel Ciolacu, președinte al PSD, a postat pe facebook mai multe fotografii în care, sâmbătă la amiază, alături de alți lideri din PSD,...

Vrem ca pensia să reflecte corect contribuţia de o viaţă a fiecărui român

Prezentăm integral mesajul premierului Marcel Ciolacu adresat cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice: ”Astăzi îi sărbătorim pe cei din generaţiile ajunse la vârsta...

Ludovic Orban se mândrește cu restaurarea Cazinoului din Constanța și spune că lucrările sunt aproape finalizate

Ludovic Orban se mândrește cu restaurarea Cazinoului din Constanța, subliniind că lucrările pentru refacerea acestui obiectiv istoric au început în perioada în care el...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies