Foto: Arhivă

Copilul de patru ani care a fost anesteziat la dentist a murit la spital

Băiețelul de patru ani și jumătate. care suferise o anestezie totală la o clinică de stomatologie din Pitești, a murit la spital.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.02.2020 - 19:17

Băiețelul de patru ani și jumătate a murit, miercuri, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București, unde fusese internat după ce suferise o anestezie totală la o clinică de stomatologie din Pitești.

Amintim că băiețelul se prezentase la clinica din Pitești împreună cu mama lui, iar cu acordul acesteia, medicul stomatolog i-ar fi făcut pacientului o anestezie completă de tip "analgo - sedare". Ulterior, copilul s-a simțit din ce în ce mai rău. Inițial, chiar medicul stomatolog a încercat să-l trezească, în condițiile în care la clinica de stomatologie din Pitești nu exista un medic specialist în anestezie - terapie intensivă (ATI).

În final, băiețelul a fost transportat și internat, fiind deja în stare critică, la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu" din București.

"Din păcate, copilul de 4 ani şi 8 luni a pierdut lupta cu viaţa. În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. S-a declarat decesul. Părinţii au fost lângă el", a anunțat, miercuri, Raluca Alexandru, purtătoarea de cuvânt a Spitalului "Grigore Alexandrescu".

Conform declarațiilor ministrului Sănătății, dr. Victor Costache, anestezicul folosit la Pitești în cazul acestui copil n-ar fi avut voie să fie utilizat decât într-un spital.

Medicul stomatolog de la Pitești, cel care i-a făcut anestezia, ar putea fi acuzat de ucidere din culpă.

Comentarii