21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateCopiii pot ține timp de 3 săptămâni coronavirusul în nas, răspândind în...

Copiii pot ține timp de 3 săptămâni coronavirusul în nas, răspândind în tăcere boală

Autorii raportului sugerează că, copiii ar putea răspândi Covid-19 la alții, și s-ar putea explica ,astfel, modul în care virusul se răspândește în tăcere.

Dintre cei 91 de copii incluși în studiu, 20 dintre aceștia nu au prezentat simptome evidente și au rămas asimptomatici pe tot parcursul studiului.

Alți 18 copii au fost pre simptomatici, ceea ce înseamnă că nu arătau sau nu se simțeau rău la momentul respectiv, dar în cele din urmă au avut simptome mai târziu.

Dar 71 dintre ei au prezentat simptome, inclusiv febră, tuse, diaree, dureri abdominale și pierderea mirosului sau gustului.
Cercetătorii, de la Seoul National University College of Medicine, au declarat: “În acest studiu, infecții inaparente la copii pot fi asociate cu transmisia tăcută a COVID-19 în comunitate.”

 Ei au subliniat importanța pentru urmărirea contactului, pentru a izola copiii, cât mai curând posibil, astfel încât aceștia să nu răspândească coronavirusul în comunitate.

Copiii, care au fost testați de la 22 de spitale din Coreea de Sud, au fost monitorizați timp de 21 de zile, virusul putând fi detectat timp de aproximativ două săptămâni și jumătate.

Dar cel puțin jumătate din cei simptomatici încă prezentau urme ale virusului timp de trei săptămâni.
În cazurile asimptomatice, durata medie a testelor detectate a fost de 14,1 zile. Pentru cazurile simptomatice, media a fost de 17,6 zile.
 
Dr. Roberta DeBiasi și Dr. Meghan Delaney, ambii de la Spitalul Național pentru Copii din Washington, DC, au scris un editorial despre studiu:

“Acest lucru subliniază conceptul că copiii infectați pot fi mai susceptibili de a trece neobservați, fie cu sau fără simptome și să continue cu activitățile lor obișnuite, care pot contribui la circulația virală în cadrul comunității lor.

“Acest lucru sugerează că și copiii cu infecții ușoare și moderate rămân simptomatici pentru perioade lungi de timp.”

 Acest studiu vine să adauge la un alt, studiu, separat, care a arătat că niciun copil sănătos nu a murit de boala Covid-19 în Marea Britanie .
Cercetările arată că cele șase decese din Marea Britanie au fost legate de boli grave sau au avut la bază tulburări de sănătate.
În cel mai mare studiu din lume care examinează copiii spitalizați cu Covid-19, cercetătorii au examinat caracteristicile tinerilor internați în spital și ale celor care au boli severe.

Dintre pacienții internați în 138 de spitale din Marea Britanie au constatat că mai puțin de 1% erau copii.

Ei au subliniat riscul pentru minorii admiși la spital ca fiind mic și riscul de a avea nevoie de îngrijire critică ca fiind “chiar mai mic “.În timp ce numărul total a fost mic, echipa a fost în măsură să identifice care copii au fost mai susceptibili de a avea nevoie de sprijin de îngrijire critică în spital – inclusiv nou-născuți sub vârsta de o lună, copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani, copii de culoare și copii care sunt obezi.

Ei au fost capabili să identifice un “grup” de simptome legate de răspunsul hiper-inflamator la Covid-19 văzut la un număr mic de copii – care sunt ușor diferite de cele cunoscute în prezent în comunitatea medicală.

 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Înscriere la facultate, înainte de absolvirea Bacalaureatului. Pentru cei care vor o carieră în dezvoltarea de jocuri video

BISM (Bucharest International School of Management) și Amber Studio, în colaborare cu prestigioasa Abertay University din Marea Britanie, pregătesc începând cu luna septembrie lansarea...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă