Copiii cu deficit locotomotor nu mai pot fi recuperați dacă clinica lor devine spital Covid

Părinții unor copii cu afecţiuni generatoare de deficite funcţionale locomotorii sau neuromotorii solicită ministrului Sănătății și prefectului de Bihor să nu transforme clinica de la Băile 1 Mai în spital suport Covid.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

13.08.2020 - 12:31

"Domnule ministru și domnule prefect, vă rugăm, nu ne distrugeți speranța de a ne vedea copiii din nou sănătoși în urma tratamentului de foarte bună calitate efectuat de specialiștii Secţiei de copii Băile 1 Mai. Dacă veți transforma acest spital într-unul suport pentru persoanele infectate cu noul coronavirus, luați dreptul copiilor cu deficiențe de a beneficia de un tratament eficient și cu mari șanse de recuperare, dovadă fiind numărul mare de pacienți recuperați de-a lungul timpului, prin eforturile cadrelor medicale de aici pentu care avem un mare respect, pentru modul profesionist în care își desfășoară activitatea", menționează o scrisoare deschisă transmisă către ministrul Nelu Tătaru și către prefectul Dumitru Țiplea.

În prezent, la Secția de copii se află în tratament pentru recuperare un număr de 110 copii și tineri până la vârsta de 26 ani, împărțiți în două serii a câte 55 de pacienți cu deficiente neuro - locomotorii.

Părinții care semnează apelul susțin că există alte unități medicale care pot fi transformate în spital suport Covid, cum ar fi Spitalul Clinic CFR Oradea și Spitalul Clinic de Urgență „Avram Iancu” Oradea (fostul Spital Militar Oradea).

Comentarii