Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gradul de ocupare a spitalelor de psihiatrie este de 60%

Controale la toate spitalele de psihiatrie din România

Crimele comise de un bolnav la Spitalul de la Săpoca a pus pe jar autorităţile, care anunţă că, începând de săptămâna viitoare, vor fi făcute controale la toate spitalele de psihiatrie şi măsuri de siguranţă.

Elena Marinescu 0 comentarii

Actualizat: 22.08.2019 - 11:18

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că a conceput un plan de control cu inspectorul şef al instituţiei pe care o conduce, precizând că va merge personal la spitalele de psihiatrie şi măsuri de siguranţă.

Ministrul a exemplificat cu situaţia de la Spitalul Poiana-Mare din judeţul Dolj, care până în 2002 a avut statut de măsuri de siguranţă şi „care i-a fost retras pentru că acolo erau nişte condiţii inumane". Potrivit ei, de acum două luni au fost făcute analize privind personalul şi supraaglomerarea din aceste unităţi medicale şi au fost pregătite documente  care vor fi discutate cu reprezentanţii Ministerului Muncii pentru găsirea unor soluţii de monitorizare a bolnavilor după externare.

În plus, Pintea a mai spus că s-a făcut un draft de procedură de proiect şi pentru partea de măsuri de siguranţă care va fi discutat cu Ministerul Justiţiei: "În momentul în care am o situaţie cu numărul de paturi de la psihiatrie într-o zi şi numărul de paturi ocupate pot să spun că sunt paturi libere, pentru că gradul de ocupare a spitalelor de psihiatrie din toată ţara este de aproximativ 60%. Analizele trebuie făcute punctual: pe cronic, pe acuţi, pe măsuri de siguranţă şi asta am început să facem. Societatea civilă care spune că trebuia să facem nu ştiu câte lucruri nu a făcut foarte multe propuneri".

Săptămâna viitoare va avea loc şi o întâlnire între Comisia de psihiatrie a Ministerului Sănătăţii, reprezentanţii societăţii civile şi medicii care lucrează efectiv în secţii de psihiatrie. Potrivit ministrului Sorina Pintea, în prezent există spitale pentru care au fost alocate fonduri, dar nu s-au făcut investiţii.

„Am să fac o listă neagră a celor care nu au înţeles ce au de făcut. Există nişte măsuri coercitive pe care le vom lua. Dacă nu putem noi, pentru că nu sunt în subordinea ministerului, atunci vom transmite Consiliilor Judeţene".(Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii) 

 

Comentarii

loading...