Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos

Comisia Juridică din Senat: Izolarea pentru Covid se face pe durată limitată și se poate refuza

Izolarea persoanelor suspecte sau infectate cu coronavirus oate fi dispusă doar pe durată limitată, a decis, miercuri, Comisia Juridică a Senatului.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 15.07.2020 - 18:58

Comisia Juridică a formulat această prevedere în cadrul discuțiilor asupra proiectului de lege privind izolarea, carantina și spitalizarea persoanelor suspecte sau infectare cu noul coronavirus, Covid-19.

Proiectul a fost deja aprobat de Camera Deputaților, joi seară, și urmează a fi dezbătut și votat în plenul Senatului. Înainte de acest vot în plen, o condiție este existența unui aviz, cu caracter consultativ, din partea Comisiei Juridice a Senatului.

"Măsura să fie dispusă pe durata limitată, în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia de fapt care o determină", au cerut senatorii din Comisia Juridică.

Tot potrivit Comisiei Juridice, izolarea persoanelor care trebuie testate pentru coronavirus se poate institui sau prelungi doar cu acordul persoanelor supuse examinării.

Comentarii

loading...