Comisia Europeană cumpără încă 80 de milioane de doze de vaccin produs în Europa

Comisia Europeană a aprobat cel de-al șaselea contract în cadrul Strategiei UE privind vaccinurile.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

25.11.2020 - 17:14

Comisia Europeană a aprobat un al șaselea contract în cadrul Strategiei UE privind vaccinurile, anunță, miercuri, un comunicat transmis de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Contractul semnat la 25 noiembrie prevede achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze de vaccin, furnizorul fiind societatea farmaceutică Moderna. 

"Contractul prevede achiziționarea inițială a 80 de milioane de doze în numele tuturor statelor membre ale UE, plus o opțiune de a solicita până la 80 de milioane de doze suplimentare, care urmează să fie furnizate odată ce vaccinul s-a dovedit a fi sigur și eficace împotriva COVID-19", precizează comunicatul transmis de Comisia Europeană.

Contractul cu Moderna va extinde portofoliul deja larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, incluzând contractele semnate cu AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNTech-Pfizer și contractul aprobat cu CureVac. Acest portofoliu diversificat de vaccinuri va asigura faptul că Europa este bine pregătită pentru vaccinare, de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficace. Statele membre pot decide și să doneze vaccinul unor țări cu venituri medii și inferioare sau să îl redirecționeze către alte țări europene.

 

Comentarii