Foto: Arhivă

Comisia Europeană a aprobat al doilea vaccin pentru Europa, produs de Moderna

Comisia Europeană a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de Moderna, anunță un comunicat transmis de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

07.01.2021 - 12:29

Comisia Europeană a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 creat de compania americană Moderna, anunță un comunicat transmis, la data de 7 ianuarie 2021, de Reprezentanța Comisiei Europene la București.

Autorizația tip AIC a fost emisă la data de 6 ianuarie 2021, precizează comunicatul de presă.

"Această autorizație urmează o recomandare științifică favorabilă bazată pe o evaluare aprofundată a siguranței, eficacității și calității vaccinului de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și este aprobată de statele membre.

Moderna, cu care Comisia a semnat un contract la 25 noiembrie 2020, va furniza cantitatea totală de 160 de milioane de doze între primul și al treilea trimestru al anului 2021. Acestea se vor adăuga celor 300 de milioane de doze de vaccin distribuite de BioNTech/Pfizer, primul vaccin care a fost autorizat în UE la 21 decembrie 2020", precizează comunicatul de presă al Comisiei Europene.

Vaccinul Moderna este cel de-al doilea produs de imunizare anti - Covid autorizat în UE, primul fiind vaccinul produs de Pfizer și BioNTech.

Comentarii