10 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSănătateCercetătorii din Japonia spun că ozonul este eficient în neutralizarea coronavirusului

Cercetătorii din Japonia spun că ozonul este eficient în neutralizarea coronavirusului

 

Oamenii de știință de la Fujita Health University au declarat într-o conferință de presă că au dovedit că gazul de ozon în concentrații de 0,05 până la 0,1 părți pe milion (ppm), niveluri considerate inofensive pentru oameni, ar putea ucide virusul.

 

Experimentul a folosit un generator de ozon într-o cameră sigilată cu o mostră de coronavirus. Potența virusului a scăzut cu mai mult de 90% atunci când a fost supus la ozon de nivel scăzut timp de 10 ore.

 

“Transmiterea coronavirusului nou poate fi redusă prin tratarea continuă, cu concentrație scăzută a ozonului, chiar și în mediile în care oamenii sunt prezenți, folosind acest tip de sistem”, a declarat cercetătorul principal Takayuki Murata.

 

“Am găsit-o ca fiind deosebit de eficientă în condiții de umiditate ridicată.”

 

Ozonul, un tip de moleculă de oxigen, este cunoscut în inactivarea multor agenți patogeni, iarexperimentele anterioare au arătat că, concentrațiile ridicate, între 1-6 ppm, au fost eficiente împotriva coronavirusului, dar potențial toxice pentru om.

 

Un studiu recent de la Georgia Institute of Technology a arătat că ozonul poate fi eficient în dezinfectarea halatelor, ochelarilor de protecție și alte echipamente medicale de protecție.

 

Fujita Medical University Hospital, a instalat, în prefectura Aichi din centrul insulei japoneze Honshu,sunt instalate generatoare de ozon pentru a reduce infecția în zonele de așteptare și în camerele pentru pacienți.

 

Universitatea a efectuat, de asemenea, un studiu clinic cu medicamentul Avigan pe pacienții COVID-19. Medicamentul este produs de Fujifilm Holdings Corp.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Revolut vizează investiții de peste 100 de milioane de dolari în Mexic

Compania Revolut intenționează să investească peste 100 de milioane de dolari în Mexic în acest an, a declarat miercuri, pentru Reuters, unul dintre directori. Directorul...

Grevă și proteste în Grecia. Navele sunt andocate și trenurile oprite

Mii de greviști, studenți și pensionari greci, au mărșăluit miercuri prin centrul Atenei pentru a protesta față de salariile care, în opinia lor, nu...

Klaus Iohannis a promulgat legea privind jocurile de noroc

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2023 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă