Foto: MApN / Arhivă

Cercetarea medicală militară va fi trecută în subordinea Institutului "Cantacuzino"

Institutul Naţional de Cercetare "Cantacuzino" din București va încorpora Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

17.03.2021 - 10:14

Institutul Naţional de Cercetare "Cantacuzino" din București va încorpora Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, conform unei decizii aflate pe agenda ședinței de miercuri, 17 martie 2021 a Guvernului Cîțu.

Atât Institutul "Cantacuzino" cât și Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare sunt în subordinea Ministerului Apărării Naționale (MApN). Institutul "Cantacuzino" a fost recent mutat de la Ministerul Sănătății la MApN pentru a-i îmbunătăți eficiența.

"Criza generată de apariţia pandemiei cu virusul SARS-CoV2 cu care România, alături de întreaga lume, s-a confruntat şi se confruntă, impune accelerarea procesului de implementare a cerinţelor specifice NATO, rezultând necesitatea stabilirii unui singur pol al cercetării ştiinţifice medico-militare prin integrarea în cadrul Institutului Naţional de Cercetare Cantacuzino a Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare şi preluarea obiectivelor specifice deţinute de acesta", precizează proiectul de Hotărâre de Guvern.

Comentarii