7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSănătateCe sunt mănușile de nitril și când pot fi utilizate

Ce sunt mănușile de nitril și când pot fi utilizate

În multe domenii de activitate, protecția mâinilor reprezintă atât o necesitate cât și o obligație din punct de vedere legal. Personalul medical, angajații din unitățile de alimentație publică și muncitorii din diverse domenii sunt nevoiți să poarte zilnic mănuși pentru a-și proteja mâinile și pentru a asigura igiena în locul în care muncesc.

Dacă te numeri printre cei care trebuie să poarte zilnic mănuși la locul de muncă, știi cât de important este ca materialul din care acestea sunt confecționate să fie rezistent, flexibil și, mai ales, sa nu irite pielea. Pe piață sunt disponibile acum numeroase tipuri de mănuși, iar alegerea celor potrivite poate fi destul de dificilă. Iată tot ce trebuie să știi despre mănușile din nitril, materialul care a câștigat popularitate în rândul medicilor din întreaga lume.

Ce este nitrilul și care sunt avantajele acestuia?
Nitrilul este un cauciuc sintetic, obținut prin copolimerizarea acrilonitriului și a butadienului, doua molecule recunoscute pentru avantajele pe care le oferă: rezistența și flexibilitatea. Această structură este în general foarte rezistentă la ulei, combustibili și alte substanțe chimice și suficient de elastică și flexibilă pentru a evita ruperea.

În plus, nitrilul nu provoacă reacții alergice ca alte materiale cu rol de protecție. De aceea, nitrilul este folosit la scară largă, în numeroase industrii și devine din ce în ce mai popular.

Mănușile de nitril – ce reprezintă și care este scopul lor
Mănușile de nitril sunt extrem de rezistente, flexibile și elastice. Numeroși profesioniști preferă mănușilor din latex însă persoanele care lucrează cu substanțe chimice puternice preferă mănușile confecționate din nitril.

Materialul este mult mai rezistent inclusiv la înțepare și oferă o barieră foarte bună împotriva substanțelor periculoase. Faptul că nu conțin pudră transformă aceste produse în opțiunea cea mai potrivită pentru persoanele alergice sau cele care trebuie să lucreze într-un mediu aseptic.

Mănușile confecționate din nitril nu conțin latex, se mulează foarte bine pe mână, pot fi purtate o perioadă îndelungată de timp, au o rezistență crescută la diverse substanțe chimice și oferă protecție suplimentara, chiar și în mediile de lucru riscante. În plus, acum găsești online mănuși de nitril la preț avantajos, pe care le poți comanda direct la tine acasă.

În ce situații sunt utile mănușile de nitril?
Mănușile de nitril sunt folosite în multe profesii: de la medici și asistente, în cabinetele stomatologice și laboratoarele de cercetare, în saloanele de tatuaje, în cabinetele veterinare și chiar și în industria alimentară.

  • În sectorul alimentar, aceste mănuși prezintă avantajul preparării mâncării în condiții de igienă maximă, protejându-l în același timp pe angajat.
  • În sectorul medical, mănușile de nitril sunt folosite în sălile de operație, atunci când se efectuează proceduri cu ace sau bisturie. Mănușile sunt testate riguros și au o rezistență sporită la rupere sau înțepare.
  • În industria cosmetică, în saloanele de tatuaj sau în frizerii, mănușile de nitril sunt folosite pentru că oferă protecție împotriva substanțelor chimice folosite și asigură igiena necesară.
  • În sectorul industrial, se folosesc mănuși de nitril cu rezistență sporită la rupere și la substanțe chimice sau solvenți.

Cele mai bune mănuși de nitril – sfaturi de achiziție
Dacă te-ai hotărât să folosești mănuși de nitril, trebuie să ții cont de câteva sfaturi utile înainte să le cumperi:

  • Alege mănușile în funcție de substanțele la care te vei expune, pentru a opta pentru grosimea potrivită
  • O mănușă potrivită, care nu te strânge și nu e prea mare pentru mâna ta, va fi cea mai bună alegere.
  • Ai grijă ca mănușile pe care le cumperi să fie inscripționate CE. Astfel, vei beneficia de garanția faptului că mănușile au fost testate în prealabil și că sunt fabricate conform standardelor europene.

Mănușile de nitril sunt din ce în ce mai populare în toată lumea, iar angajații din sectorul medical, alimentar sau industrial le aleg pentru că le oferă o protecție sporită și un mediu de lucru igienic și sigur. Dacă îți dorești să lucrezi în siguranță, poți opta și tu pentru acest tip de mănuși rezistente și flexibile.

 

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă