Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/qmnpqDwla_E

Ce riști dacă nu porți ochelarii de vedere care ți-au fost prescriși?

Ochelarii de vedere sunt un instrument esențial pentru corectarea defectelor precum miopia, hipermetropia, presbiopia și astigmatismul, dar și un accesoriu la modă.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.06.2020 - 12:34

Pe piață, este disponibilă o varietate de rame pentru ochelari de vedere cu diferite forme, de diverse mărimi și modele.

Cu toate acestea, se întâmplă să ți se prescrie ochelarii de vedere și totuși să alegi să nu-i porți, ori să uiți să-i porți. Oricare ar fi motivul, dacă ți-au fost prescriși, ochelarii de vedere trebuie purtați. Iată ce riști în cazul în care nu respecți indicațiile specialiștilor!

Problemele tale oculare se pot agrava

Atunci când ochelarii de vedere prescriși nu sunt purtați conform recomandărilor medicale, riști să-ți expui ochii unui efort în plus. Pe termen mediu și lung, asta poate cauza agravarea problemelor tale oftalmologice.

Dacă suferi de astigmatism, miopie, hipermetropie, ori prezbiopie și nu porți ochelarii de vedere, îți obligi, practic, ochii să se încordeze și să depună mai mult efort pentru a-și face treaba și a-ți satisface nevoile vizuale. Acest lucru poate provoca vedere dublă sau în ceață, dureri frecvente de cap și dificultatea de a focaliza obiectele. Pe lângă starea de disconfort, persoanele cu vârstă mai înaintată riscă și agravarea problemelor oftalmologice, ceea ce înseamnă o vedere și mai slabă în timp.

Copiii care nu poartă ochelarii de vedere pot dezvolta afecțiuni oftalmologice permanente

Dacă celui mic i-au fost prescrisi ochelari de vedere, ai grijă ca acesta să îi poarte conform indicațiilor medicului. În caz contrar, copilul nu va învăța să vadă corect prin lentilele ochelarilor, riscând să dezvolte diverse afecțiuni, precum ambliopia (ochi leneș). Netratată corespunzător, ambliopia poate afecta dezvoltarea normală a ochiului pe termen lung, existând riscul că afecțiunea copilului să devină permanentă.

Mai mult, copiii ce suferă de afecțiuni precum ambliopie, miopie, ori strabism sunt predispuși la accidente, în special la locul de joacă, ceea ce înseamnă că ochelarii de vedere sunt esențiali pentru siguranța celui mic.

Copiii se pot obișnui mai greu cu ochelarii de vedere, motiv pentru care purtarea acestora poate fi mai dificilă. Chiar și așa, este la fel de importantă că și în cazul adulților. Alegerea unei perechi de ochelari potrivite pentru cel mic, care să-i și placă este o metodă care sporește șansele ca perechea de ochelari să fie purtată de către copil.

Pui în pericol viața ta și a altora atunci când conduci

Pentru marea majoritate a acțiunilor implicate în condusul unui autovehicul, este necesară o vedere cât mai clară. Pentru cei cu anumite afecțiuni oculare care petrec mult timp la volan, purtarea ochelarilor de vedere este obligatorie. În cazul în care alegi să nu porți ochelarii prescriși de medici, riști să pui în pericol atât viața ta, cât și viața celor din jur.

Prin urmare, purtarea ochelarilor de vedere prescriși este extrem de importantă pentru sănătatea și confortul tău, dar și pentru siguranța ta și a celor din jur. În ziua de azi, este simplu să-ți alegi ramele și lentilele potrivite din confortului propriei locuințe. Odată ce ai primit prescripția pentru ochelari, poți alege un magazin online cu rame și lentile de calitate, la prețuri avantajoase și poți opta pentru modelul care ți se potrivește.

Citește totul despre:

#ochelari #rame de ochelari

Comentarii

loading...