Sursa foto: https://www.facebook.com/search/photos/?q=rapel%20vaccin

Ce obligații au cei care nu ajung la rapel

Persoanele care, din diferite motive, nu se pot prezenta la rapel, trebuie să anunțe acest lucru din timp, în așa fel încât vaccinul să nu fie pierdut, declară vicepreşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor de vaccinare, Andrei Baciu.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 03.03.2021 - 20:25

Întrebat la Digi24 ce are de făcut o persoană nu se poate prezenta la rapel, Andrei Baciu a spus că dacă se întârzie câteva zile nu este neapărat o problemă din punct de vedere științific, însă recomandarea este ca aceste cazuri să fie excepții, nu regulă.

„Agenția Europeană a Medicamentului a făcut o recomandare foarte clară: pentru vaccinul Pfizer, rapelul trebuie să fie efectuat fix la 21 de zile pentru a atinge imunitatea și protecția maximă. Se poate face până la 35 - 38 de zile, excepțional e indicat să se fac, dar esențial este să îl facem în ziua programată”, declară vicepreședintele CNCAV.

Dacă nu există această posibilitate, persoana respectivă trebuie să sune fie la centrul unde a făcut prima doză, fie la call center și se va găsi o reprogramare, însă este important să anunțe din timp în așa fel încât doza respectivă să nu fie aruncată.

Întrebat dacă se pierde doza de vaccin pentru care nu s-a prezentat persoana programată, Andrei Baciu a afirmat că nu, însă cei din centrele de vaccinare sunt puși în dificultate.

Comentarii