Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cardul de sănătate este din nou obligatoriu de la 1 octombrie, anunță CNAS

Cardul de sănătate redevine obligatoriu în momentul prezentării pacientului la medic începând cu data de 1 octombrie, a anunţat, luni, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 28.09.2020 - 20:26

"Reintroducem utilizarea cardului de sănătate în toate situaţiile în care pacientul se deplasează fizic la unitatea medicală pentru a primi servicii medicale, pentru a avea o evidenţă cât mai exactă şi a gestiona cât mai eficient fondurile din sistem", a anunțat, luni, 28 septembrie, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Prezentarea cardului va fi necesară pentru validarea serviciilor medicale prestate de către personalul medical.

Totuși, nu va fi obligatoriu cardul de sănătate pentru consultaţiile la distanţă acordate de medicii de familie şi de medicii specialişti din ambulatoriul clinic, pentru care "nu este necesară validarea cu cardul de sănătate".

Comentarii