Nicușor Dan, primarul Bucureștiului, FOTO: Facebook

Carantinare București. Ce vrea să facă Nicușor Dan

Evitarea carantinării Capitalei a fost principalul subiect de discuție dintre premierul Florin Cîțu și primarii din Capitală, spune Nicușor Dan, care precizează că vor fi controale mai dese făcute de Poliția locală.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 22.03.2021 - 19:57

„Tot ce înseamnă măsuri de închidere a școlilor, de închidere a activităților economice sunt măsuri obligatorii care urmează niște acte normative emise de autorități naționale. Noi, autorități locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuție am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă, care să evite carantinarea Bucureștiului”, spune Nicușor Dan.

Primarul general afirmă că, referitor la autoritățile naționale, este vorba de o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea.

În ceea ce privește autoritățile locale, controlul pe măsurile care există, controlul pe fiecare dintre secțiuni. În cadru PMB e vorba de Poliția locală și transportul în comun. Există raportări pe fiecare dintre linii STB, acolo unde șoferii știu că nepurtatul măștii este mai intens, iar acolo intervine Poliția locală”, adaugă Nicușor Dan.

Comentarii