10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSănătateCând va ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România

Când va ajunge vaccinul Johnson&Johnson în România

Fiind monodoză, se pretează mai mult centrelor mobile, a precizat el.

Valeriu Gheorghiță a spus, marți, în conferință de presă, că vaccinuș Johnson&Johnson va ajunge în România cel mai probabil în a doua jumătate a lunii aprilie.

„În a doua jumătate a lunii aprilie dacă nu mă înșel ar trebui să primim probabil prima tranșă. Nu este una consistentă, probabil că vom primi câteva zeci de mii de doze. Reamintesc faptul că se administrează într-o singură doză, deci schema de vaccinare este simplificată. Din acest motiv nu au fost luate decizii finale vizavi de categoria de persoane eligibile. Ținând cont de faptul că este un vaccin recomandat tuturor celor cu vârsta de peste 18 ani și care nu au contraindicații cunoscute, vom vedea care va fi strategia prin care vom folosi acest tip de vaccin”, a spus dr. Gheorghiță.

Acesta a precizat că, din punct de vedere practic, fiind vaccin care se administrează într-o singură doză, acesta se pretează mai mult pentru centre mobile și pentru vaccinare în localitățile în care accesul la centrele de vaccinare este mai redus.

„Asta nu înseamnă că nu va fi accesat și de restul categoriilor de persoane”, a mai spus dr. Gheorghiță.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a aprobat, în 11 martie, vaccinul dezvoltat de producătorul Johnson&Johnson. Acesta este primul vaccin împotriva coronavirusului care se administreză într-o singură doză.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă