14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateCampanie de combatere a mortalităţii infantile

Campanie de combatere a mortalităţii infantile

Medicii de la Maternitatea Elias și clienții Libris se alătură campaniei Salvați Copiii de combatere a mortalității infantile, ce are ca obiectiv dotarea secțiilor de neonatologie cu tot ceea ce este necesar salvării copiilor născuți prematur. 

Este o donație importantă pentru Clinica de Neonatologie a spitalului, de acum înainte medicii vor avea la dispoziție o Stație de lucru completă pentru hipotermie terapeutică, în valoare de 40.118 de Euro, care va schimba semnificativ viața nou-născuților cu hipoxie perinatală.

Prof. Dr. Simona Vlădăreanu,  șeful Clinicii de Neonatologie a Spitalului Universitar de Urgență Elias, explică de ce medicii au imperioasă nevoie de aparatură medicală elaborată:”Unitatea de terapie intensivă neonatală  a spitalului nostru asigură servicii medicale de înaltă calitate. Suportul dumneavoastră ne ajută să oferim servicii medicale avansate, într-un mod care promovează speranța și îmbunătățește prognosticul vital al nou-născuților cu asfixie moderat-severă la naștere. Managerierea  acestor pacienți, la un nivel  care să îmbunătățească semnificativ prognosticul neuropsihic al acestui tip de pacient, implică aparatură elaborată, performantă și, în consecință, costisitoare. Folosirea hipotermiei controlate poate schimba, în majoritatea cazurilor, evoluția clinică a pacienților, ameliorând mult prognosticul și, prin asta, schimbând calitatea vieții nou-născuților cu hipoxie perinatală”.

În 2019, la maternitatea Spitalului Elias, s-au născut 1.645 de copii, dintre care  161 prematuri. Alți trei nou-născuți au venit prin transfer de la alte maternități, pentru a primi îngrijiri corespunzătoare.

Echipamentul medical complex a fost achiziționat cu suportul Libris, unul dintre partenerii de cursă lungă ai programului de combatere a mortalității infantile. Dotarea este realizată cu sprijinul clienților librăriei online care au opțiunea să adauge în coșul de cumpărături o sumă la alegere, direcționată integral către Salvați Copiii. În cei cinci ani de la inițierea parteneriatului Salvați Copiii – Libris, clienții librăriei online au donat în total 380.000 de Euro, donația medie crescând de la 3,14 lei la 4,72 lei.

”Este o bucurie pentru Libris să numărăm a 10-a dotare împreună cu Salvați Copiii România. În plus, este o mare onoare pe care ne-o fac, de cinci ani de zile, clienții Libris.ro care au încredere și susțin acest parteneriat. Peste 400.000 de persoane au făcut ca, în cinci ani de parteneriat Libris.ro – Salvați Copiii,să vorbim despre 380.000 de Euro donați către această înduioșătoare și grea cauză a reducerii mortalității infantile în România. Practic, oamenii care înțeleg importanța lecturii în viața fiecăruia au înțeles importanța actelor de caritate și că, doar împreună, cu fapte mici, dar constante, putem clădi lucruri mari și solide. Le mulțumim! Prin ochii lor, lumea se vede mai frumoasă, mai plină de speranță”, a spus Virgil Oniță, Director General Libris.

Până la sfârșitul anului, numărul maternităților dotate în cadrul programului de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii, se va ridica la 96, cu un total de peste 630 de echipamente donate.

 ”Medicii ne sunt parteneri valoroși în acest proiect susținut de dotare a maternităților cu tot ceea ce este necesar salvării nou-născuților prematur sau cu patologii severe.  Este important să ducem aparatură medicală performantă exact acolo unde lipsește, pentru ca nașterea să nu mai reprezinte un factor de discriminare în România. Susținerea din partea partenerului nostru Libris și a clienților acestuia, care s-au alăturat cauzei noastre, reprezintă un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităților. Mizăm în continuare pe implicareaLibris, dar și a persoanelor fizice care, prin plăcerea de a citi,schimbă viața unui copil născut prematur”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

 

 

Viața prematurilor depinde de investiția în maternități: 20% din impozitul pe profit

Salvați Copiii România a identificat, de-a lungul celor opt ani de campanie pentru reducerea mortalității infantile, mecanisme de finanțare care să acopere componenta de intervenție, salvarea vieților copiilor născuți prematur este o urgență. 

„Programul de combatere a mortalității infantile, pe care îl derulează Salvați Copiii a devenit  un parteneriat social solid între medici, organizație și companiile care au înțeles că rolul lor în salvarea prematurilor este enorm. De aceea, contăm în continuare pe implicarea acestora în lupta pentru supraviețuirea prematurilor”, a declarat Amalia Năstase, Ambasador al Campaniei Salvați Copiii de reducere a mortalității infantile.

Pentru că viața unor copii care se luptă să trăiască depinde de investiția pe care o facem în maternități, Salvați Copiii România lansează un apel către companiile din Romania de a direcţiona 20% din impozitul pe profit către o cauză vitală: dotarea cu echipamente a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi din România. Persoanele juridice care doresc să sprijine acest demers pot descărca contractul precompletat cu datele de identificare ale organizaţiei aici.

Trebuie menționat faptul că această cheltuială este deductibilă, costurile pentru companii fiind zero. În cazul companiilor plătitoare de impozit pe profit, suma direcționată nu poate fi mai mare de 0,75% din cifra de afaceri și nu poate depăși 20% din impozitul pe profitul datorat statului, iar în cazul IMM-urilor, suma direcționată nu poate fi mai mare de 20% din impozitul pe venit. Plățile trebuie făcute până la 31 decembrie 2019.

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă