Victor Costache (Foto: Facebook)

Bolnava care a luat foc era operată de un medic rezident fără îndrumător

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că primul medic chemat să opereze pacienta care a murit la Spitalul Floreasca a fost un medic rezident care nu era îndrumat în acel moment de un alt specialist.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 07.01.2020 - 11:30

Ministrul Sănătății, dr. Victor Costache, a declarat, marți dimineață, că pacienta care a luat foc pe masa de operație la Spitalul de Urgență Floreasca și care, ulterior, a decedat nu a fost operată de niciunul dintre medicii primari aflați de gardă în spital, în acel moment.

Potrivit primelor investigații ale Corpului de Control al Ministerului Sănătății, operația a fost începută de un medic rezident care nu se afla, în acel moment, sub îndrumarea unui alt doctor - care să aibă experiență, iar ulterior în operație a intervenit și un medic specialist care a fost chemat de acasă, a precizat ministrul Victor Costache.

"S-a pierdut un pacient din cauza acestei erori care ține de nerespectarea abc-ului chirugical", a recunoscut ministrul Sănătății.

Operația în cursul căreia pacienta, bolnavă de cancer pancreatic, a luat foc s-a desfășurat la data de 22 decembrie 2019. Imediat după aceea, familia pacientei a fost anunțată că în cursul operației s-a produs un "accident". Pacienta a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului, iar la data de 29 decembrie 2019 a decedat.

În urma acestui incident, dr. Mircea Beuran a fost demis din funcția de șef de secție la Spitalul Floreasca.

Comentarii