13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSănătateBihor: Pintea anunţă aprobarea unei sume de 16 milioane lei pentru aparatură...

Bihor: Pintea anunţă aprobarea unei sume de 16 milioane lei pentru aparatură medicală

“Am fost la Spitalul Judeţean, pentru a vedea cum decurg lucrările şi am anunţat conducerea spitalului că acea comisie de evaluare, constituită din ordinul ministrului, a aprobat pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă suma de 16 milioane de lei, pentru aparatură medicală. De asemenea, s-au mai alocat bani şi pentru Spitalul municipal şi pentru cele din judeţ – Salonta, Ştei, Beiuş, Băile Felix, Marghita. Sume considerabile. Consistente. În plus am avut o discuţie cu managerul spitalului şi vom suplimenta aceste fonduri pentru aparatură medicală în judeţul Bihor, dacă există justificare foarte clară a nevoii de servicii medicale pentru care se achiziţionează echipamente. Acestea sunt veştile bune pe care le-am adus astăzi aici”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul Sorina Pintea, la finalul festivităţii de decernare a Premiilor Mozes Karoly.

Ministrul Sănătăţii a vizitat, de dimineaţă, şantierul pentru extinderea UPU de la Spitalul Judeţean, proiect iniţiat în 2015 cu finanţare de la Banca Mondială.

Cele 16 milioane de lei sunt necesare pentru achiziţionarea diverselor dotări la Spitalul Judeţean, între care echipamente pentru blocul operator, un CT performant de 180 slice-uri şi ecografe.

Spitalul Municipal din Oradea va primi o altă sumă necesară celui de-al doilea accelerator de particule pentru radioterapie al Centrului Oncologic.

De asemenea, ministrul a afirmat că sunt alocate fonduri pentru dotarea Spitalului Municipal din Beiuş cu un computer tomograf, alte 1,19 milioane de lei pentru dotări la Spitalul de Recuperare din Băile Felix, precum şi sume pentru dotări la spitalele din Marghita şi din Salonta.

Cele mai citite

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

Anunțul făcut de Roxana Nemeș. “Nu există altă soluție!”

Roxana Nemeș, artistă și fostă concurentă Survivor All Stars, a vorbit despre operație de endometrioză, boala care poate duce la infertilitate, despre durerile pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă