Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Avocatul Poporului: Masca va fi obligatorie în secțiile de vot, conform legii

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat, miercuri, că masca va fi obligatorie în secțiile de vot, la alegerile din 27 septembrie, conform legii.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 16.09.2020 - 17:37

"În acest moment, avem o lege care spune foarte clar că în instituţiile publice şi nu doar publice, în toate instituţiile trebuie să porţi mască", a declarat, miercuri, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, Renate Weber, șefa instituției Avocatul Poporului.

Pe de altă parte, Renate Weber a subliniat că în secţiile de votare trebuie să existe dezinfectant şi măşti de protecţie de rezervă, care, la nevoie, să fie oferite gratuit alegătorilor care nu au.

"S-ar putea să devină chiar interesant pentru unii dintre ei să meargă la vot ca să obţină o mască", a opiniat Renate Weber.

Ea a făcut aceste precizări în contextul prezentării Raportului Avocatului Poporului privind respectarea drepturilor omului şi măsurile excepţionale dispuse în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

Raportul prezentat de Avocatul Poporului se referă la perioada 16 martie - 10 septembrie 2020.

Comentarii