Foto: Arhivă

Avem o mie de decese Covid raportate greșit, anunță ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a confirmat că există în România circa o mie de decese ale unor pacienți cu Covid care au fost raportate greșit.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.05.2021 - 10:52

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a precizat, la postul național de televiziune, TVR1, că există în România circa o mie de decese ale unor pacienți cu Covid care au fost raportate greșit.

"Am cerut săptămâna trecută un raport preliminar, care mi-a fost înmânat şi care arată că există diferenţe. Nu aş vrea să spun cifre, pentru că aceste diferenţe sunt în continuare analizate. Sunt luate cazurile individual, aşa încât să ne asigurăm că ce apare ca diferenţă este clar confirmat sau infirmat ca deces cauzat de infecţia cu COVID-19, şi aştept un raport în data de 7. Singura cauză care a fost evocată a fost o eroare de raportare în CoronaForms, unde, la rubrica de deces, nu a fost completat, a fost completat decesul la comentarii. Aceasta este o eroare care a apărut în aproximativ 1.000 de cazuri şi a fost singura eroare care a fost raportată de către această comisie", a explicat ministrul Ioana Mihăilă, în seara zilei de miercuri, 5 mai 2021, într-o emisiune a postului TVR1.

Comentarii