16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateAutobuzele BYD - soluția perfectă pentru un oraș mai puțin poluat

Autobuzele BYD – soluția perfectă pentru un oraș mai puțin poluat

Peste tot în lume se încearcă reducerea nivelului de poluare provenită de la autoturisme și autoutilitare. Conform statisticilor, jumătate din poluarea atmosferică existentă la nivel mondial este cauzată de arderea combustibililor fosili, în special motorina, iar lucrurile au ajuns de-a dreptul ridicole în orașe precum Paris, Milano sau Beijing, unde din pricina smogului cauzat de autovehicule și de industrie, abia dacă se mai putea respira . Din această cauză, din dorința de a crește calitatea aerului respirat de către locuitorii orașelor, unii primari au decis să facă o schimbare, cu pași mici dar de efect, împinși de la spate oarecum și de legislația apărută ulterior Tratatului Climatic COP 21 de la Paris.

Una dintre soluțiile adoptate de către primării se rezumă la restricționarea accesului în centrul orașelor pentru camioanele și pentru vehiculele vechi. Soluție bună dar incompletă. Pentru reducerea nivelului de poluare a trebuit schimbat ceva și la transportul public de persoane. Astfel, unele primării au ales să schimbe autobuzele vechi, mari consumatoare de diesel, cu autobuze electrice, 100% ecologice. Pe piața europeană, autobuzele electrice BYD par să facă legea.

Acestea sunt prezente în țări precum Austria (Salzburg), Belgia (Bruxelles), Danemarca (Copenhaga), Finlanda (Helsinki), Germania (Munchen, Bonn, Bremen), Italia (Florența, Milano, Roma), Franța (Paris și Orleans), Olanda (Amsterdam, Utrecht), Norvegia (Oslo), Spania (Barcelona și Madrid), Elveția (Berna), Suedia (Orust), Marea Britanie (Liverpool, Londra) și, bineînțeles, România, în orașe precum București, Brașov, Sibiu, Timișoara, dar și Brăila, Suceava sau Galați.  

Care sunt motivele principale pentru care autobuzele electrice BYD sunt la mare căutare în Europa?

În primul rând, acestea vin fabricate într-o multitudine de variante ca și dimensiune. Orașele mai micuțe ori cele care au străzi destul de înguste pot opta pentru variantele de 8.7 sau 10.8 metri, în timp ce orașele mai mari care au nevoie de multe locuri, pot opta pentru variantele de autobuze electrice BYD de 12, 13 sau chiar 18 metri lungime.

În al doilea rând, pachetul de servicii oferite de cei de la BYD municipalităților sunt mai mult decât interesante. Aceștia oferă asistență tehnică în regim de 24/24 prin intermediul echipelor de ingineri super calificați, în întreaga Europă. În cazul în care ceva se defectează (se întâmplă probabil destul de rar), problemele vor fi remediate rapid. Apoi, bateriile fier-fosfat pe care le au în componență sunt ideale pentru aceste autovehicule electrice de mare tonaj. Consumul de energie este unul echilibrat iar timpul de încărcare al acestor baterii este unul decent atât timp cât se folosesc stațiile de încărcare BYD.

De asemenea, călătorii au și ei de câștigat. Autobuzele electrice sunt mult mai silențioase față de cele clasice. La interior cât și la exterior, autobuzele BYD stau destul de bine. Acestea reușesc să combine confortul călătorilor cu ideea de aspect modern și cu eficiența energetică astfel încât să apară pe piață niște produse care într-un final, mulțumesc pe toată lumea. Locuitorii orașului sunt și ei mulțumiți de aceste autobuze deși unii nu le folosesc, întrucât reușesc să reducă nivelul de poluare și să scadă șansele de îmbolnăvire de diverse afecțiuni respiratorii cauzate de poluare. De fapt, toate orașele din zonele industriale ale Europei ar trebui să caute autobuze electrice de vânzare, în special, datorita faptului că în străinătate spre deosebire de România, transportul public de persoane funcționează foarte bine.

Despre compania BYD

Fondată în anul 1995, devenind rapid un pionier în dezvoltarea bateriilor, compania BYD are astăzi drept scop principal aducerea în prim plan a tehnologiilor alternative în ceea ce privește sistemele de propulsie „verzi”, astfel încât cei care le îmbrățișează să poată reduce dependența de motoare care funcționează pe bază de combustibili fosili.

Astfel, BYD a cunoscut de-a lungul timpului succesul pe mai multe paliere, de la sectorul automobilelor electrice, al autobuzelor și camioanelor, până la motostivuitoare și sisteme complexe de stocare a energiei. Sediul principal al companiei se află la Shenzhen, China, în timp ce sediul din America de Nord se află în centrul Los Angeles, având în acest moment funcțională în California o fabrică în Lancaster, unde lucrează 750 de oameni.

În ultimii 3 ani, compania BYD a devenit cel mai mare producător de vehicule electrice industriale la nivel mondial, cu peste 113.000 de vehicule vândute, dintre care 40.000 doar autobuze electrice. La nivel global, BYD are peste 20.000 de angajați și încearcă constant să le creeze condiții de muncă cât mai performante.

Cele mai citite

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă