19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSănătateAsigurații pot beneficia de servicii medicale paraclinice oriunde în țară

Asigurații pot beneficia de servicii medicale paraclinice oriunde în țară

Asigurații pot beneficia de la începutul lunii decembrie de servicii medicale paraclinice oriunde în țară, a decis Guvernul printr-o hotărâre aprobată în ședința de luni seară.

În baza unui bilet de trimitere eliberat de medicii aflaţi în relaţie contractuală cu oricare dintre casele de asigurări de sănătate, asiguratul poate beneficia de investigaţii paraclinice la orice furnizor din ţară și nu doar pe plan local, așa cum se întâmpla până acum.

Furnizorii de servicii paraclinice care au încheiate două contracte, respectiv cu casa de asigurări de sănătate în a cărei rază administrativ-teritorială îşi au sediul lucrativ, filiale sau puncte de lucru înregistrate şi autorizate şi cu Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti, vor rămâne în relaţie contractuală cu o singură casă de asigurări de sănătate pentru care vor opta.

„Va fi redusă astfel birocraţia din sistem, prin eliminarea evidenţelor distincte şi a raportărilor lunare ale serviciilor prestate către cele două case de asigurări cu care aveau încheiate contracte.”, explică modificarea Ministerul Sănătății.

Instituția lucrează acum la modificarea procedurii de eliberare a medicamentelor prescrise în rețete de medicii de familie astfel încât pacienții să le poată achiziționa de la orice farmacie din țară. Proiectul este în curs de finalizare dar va avea nevoie de o perioadă de testare pentru a funcționa fără probleme.

Guvernul a decis să prelungească până la data de 31 decembrie biletele de trimitere pentru specialitățile paraclinice aferente trimestrului al IV-lea din acest an, suplimentând totodată cu 63,7 milioane lei fondurile alocate pentru investigațiile paraclinice.

Pentru a facilita accesul la servicii medicale paraclinice acordate în ambulatoriul de specialitate necesare monitorizării pacienţilor diagnosticaţi cu boli oncologice, diabet zaharat, cu boli cardiovasculare, boli rare, boli neurologice şi boli cerebrovasculare a fost reglementată decontarea acestor investigaţii la nivelul valorii realizate.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă