2.8 C
București
sâmbătă, 3 decembrie 2022
AcasăSănătateArgentina: Mai multe cazuri de pneumonie, inițial necunoscute, au fost cauzate de...

Argentina: Mai multe cazuri de pneumonie, inițial necunoscute, au fost cauzate de legionella

Mai multe cazuri de pneumonie în Tucumán, Argentina, au fost cauzate de legionella, bacteria care provoacă boala legionarilor, a anunțat Organizația Panamericană a Sănătății.

Până sâmbătă, au fost identificate în total 11 cazuri de pneumonie, inclusiv patru decese la pacienți cu afecțiuni de bază, a precizat organizația, scrie CNN.

Organizația a declarat sâmbătă că a fost informată de Ministerul Sănătății din Argentina că legionella a fost cauza și a adăugat că autoritățile investighează în prezent sursa.

Ministerul „colectează probe de mediu, efectuează evaluări de risc și implementează acțiuni în clinica de sănătate legate de focar”, se arată în actualizare. „OPS oferă sprijin autorităților sanitare argentiniene de la sediul său central și de la biroul de țară OPS din Argentina pentru a investiga și caracteriza focarul”.

Boala legionarilor este un tip grav de pneumonie cauzată de bacteria legionella. Oamenii se pot îmbolnăvi atunci când inhalează picături mici de apă care conțin bacteria, provocând o infecție la nivelul plămânilor. Boala poate fi tratată cu antibiotice.

Bacteria poate apărea în capetele de duș și robinetele, în căzi cu hidromasaj, în turnurile de răcire, în rezervoarele de apă caldă, în fântânile decorative sau în sistemele sanitare din clădirile mari.

Unii lucrători din domeniul sănătății de la clinică au început să aibă simptome între 18 și 22 august, a declarat Ministerul Național al Sănătății din Argentina într-un comunicat de presă anterior.

San Miguel de Tucumán este capitala provinciei agricole Tucumán din nord-vestul Argentinei.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă