Medicul militar Valeriu Gheorghiță, FOTO: Facebook

Anunț important făcut de Valeriu Gheorghiță. Când se va atinge imunizarea în masă

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, a declarat luni că în partea a doua a lunii aprilie vor fi vaccinate 100.000 de persoane în fiecare zi.

Share

Cătălin Șerban 0 comentarii

Actualizat: 05.04.2021 - 21:25

Campania de vaccinare se desfășoară fără disfuncționalități, a precizat medicul militar la Aleph News.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a spus că luni, la aeroportul Otopeni va sosi un transport cu doze Pfizer. Este vorba despre 511.290 de doze care ulterior vor fi distribuite în întreaga țară. Valeriu Gheorghiță a mai spus că în România campania se desfășoară normal, indiferent de vaccinul utilizat.

„Dozele stau în centrele de depozitare și sunt transmise în centrele de vaccinare în funcție de numărul de persoane programate. Depinde de adresabilitate și capacitatea de vaccinare din respectivul centru. Sunt anumite județe unde avem vaccin cu Astra Zeneca și există liste de așteptare. Aici luăm în calcul deschiderea de noi cabinete. În această perioadă am luat în calcul deschiderea tuturor centrelor de vaccinare pentru AstraZeneca, în 20 aprilie se vor deschide 200 de cabinete cu Pfizer”, a explicat Gheorghiță, luni, la Aleph News.

În a doua jumătate a lunii aprilie se va ajunge la 100000 de vaccinări pe zi

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19 a declarat că în partea a doua a lunii aprilie se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate în fiecare zi.

„100.000 persoane zilnic în a doua parte a lunii aprilie, media din ultimele zile este 57.000 persoane vaccinate, cu un raport de aproape unu la unu între cele vaccinate cu o doză și persoanele vaccinate cu a doua doză. Din a doua parte a lunii aprilie să avem 50.000 persoane cu prima doză și 50.000 cu a doua doză”, a precizat medicul Valeriu Gheorghiță.

În aceste condiții, obiectivul privind imunitatea de masă ar putea fi atins în luna septembrie sau chiar mai devreme, a anunțat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

Comentarii