Foto: Mihai Diac

ANSVSA: Nu există dovezi că alimentele pot transmite coronavirus

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunță că nu există dovezi ştiinţifice conform cărora alimentele ar putea reprezenta o sursă probabilă sau o cale de transmitere a noului coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

22.07.2020 - 16:43

"În prezent, nu există informaţii disponibile privind prezenţa pe alimente a virusului responsabil de COVID-19 şi supravieţuirea acestuia în alimente, astfel încât să fie posibilă infectarea oamenilor. De asemenea, până în prezent nu există nicio dovadă a faptului că produsele alimentare au fost sursa sau vectorul care au contribuit la răspândirea virusului", a transmis, miercuri, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Acest punct de vedere a fost transmis după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora unele alimente de origine animală şi nonanimală ar putea constitui o sursă de transmitere pentru noul coronavirus.

Comentarii