Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Anchetă epidemiologică la Spitalul de Urgență din Sibiu, după decesul unui pacient infectat!

Un bărbat de 61 de ani din Sibiu infectat cu coronavirus şi decedat în 7 martie a intrat în contact cu peste 100 de persoane, dintre care 16 cadre medicale.

Share

Eugen Cișmașu 0 comentarii

Actualizat: 10.04.2020 - 12:11

Conform datelor comunicate de Ministerul Sănătăţii, bărbatul fusese internat în 24 martie la Spitalul de Pneumoftiziologie, de unde a fost transferat, în 26 martie, în secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Sibiu şi a decedat în 7 aprilie, el suferind şi de diabet zaharat, psoriazis.

Prefectul Judeţului Sibiu a dispus, în acest caz, către Direcţia de Sănătate Publică, efectuarea de verificări şi a unei anchetei epidemiologice, în urma căreia au fost identificate 101 persoane cu care bărbatul a intrat în contact.

Dintre acestea, cinci contacţi sunt din familie, 78 din comunitate, 16 din sistemul de sănătate şi doi pacienţi, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii, vineri, de Instituţia Prefectului Sibiu.

"În ceea ce priveşte măsurile dispuse şi realizate, faţă de bolnav s-au luat măsuri de internare, testare, instituire a tratamentului specific şi susţinere a funcţiilor vitale; faţă de suspecţi (cei doi pacienţi care au fost contacţi cu bolnavul) au fost internaţi pe secţia Boli Infecţioase din cadrul SCJU Sibiu, au fost testaţi şi confirmaţi negativ, în prezent fiind externaţi; faţă de contacţii din comunitate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu cu monitorizarea zilnică a stării de sănătate; faţă de contacţii din sistemul de sănătate au fost luate măsuri de izolare la domiciliu, nouă contacţi apropiaţi au fost testaţi iar până la această dată au fost primite rezultatele pentru toate cele nouă persoane, rezultate care au fost negative", se arată în comunicatul menţionat.

Totodată, s-au luat măsuri de efectuare a curăţeniei şi dezinfecţiei în toate spaţiile unde a staţionat pacientul.

Numărul cadrelor medicale infectate cu COVID-19 a crescut la 22 în judeţul Sibiu, majoritatea fiind de la secţia de Gastroenterologie din Spitalul Judeţean.

Citește totul despre:

#sibiu #ancheta

Comentarii