Am avut campanii organizate pentru a-i determina pe români să nu respecte regulile, susține Orban

Premierul Ludovic Orban a susținut, miercuri, că în România s-au derulat campanii organizate pentru a-i convinge pe cetățeni să nu respecte regulile de protecție împotriva noului coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.07.2020 - 19:51

"Am avut campanii organizate pentru a-i determina pe români să nu creadă în existența coronavirusului, să nu respecte regulile", a avertizat, miercuri seară, premierul Ludovic Orban.

Premierul a făcut această afirmație într-o declarație televizată susținută de la sediul Guvernului. Ludovic Orban nu a precizat cine ar fi organizat aceste campanii, dar a subliniat că creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus a avut drept cauză nerespectarea măsurilor de protecție recomandate de autorități.

"Cauza principală a creşterii numărului de cazuri este nerespectarea regulilor de protecţie sanitară, portul măştii, păstrarea distanţei fizice de protecţie sanitară, evitarea contactului apropiat, nerespectarea regulilor de igienă, cum ar fi spălatul mâinilor, evitarea atingerii feţei cu mâinile şi toate celelalte reguli care au fost instituite. Suntem într-un moment de cumpănă, există în continuare riscul creşterii numărului de cazuri", a subliniat premierul Ludovic Orban.

În ultimele 24 de ore, în România s-au înregistrat 555 de noi cazuri confirmate de coronavirus.

Comentarii