Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS: Educare, nu restricții

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), spune că el ar insista pe educarea populației României drept principală cale pentru a combate epidemia de coronavirus.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

09.06.2020 - 23:35

“Când apar focare trebuie izolate și trebuie anumite măsuri care să limiteze transmiterea. Doctorul Arafat se referă la starea de alertă ca măsuri administrative care sunt necesare în general, dar, dincolo de asta, eu aș insista pe educarea oamenilor care în ultimele trei luni au reușit să limiteze contactele, să facă distanțarea fizică, au aplicat măsuri de igienă – mască în spații închise, spălatul pe mâini. Să fructificăm prin comportament ce am reușit să rezolvăm până acum și atunci cred că o să avem o vară liniștită și o să putem să mergem și în vacanță fără niciun fel de probleme. Apariția de focare nu este exclusă nici în România, astfel de situații trebuie ținute sub control de Ministerul Sănătății și de autoritățile sanitare", a declarat, marți, dr. Alexandru Rafila la postul de televiziune Digi 24.

Precizarea lui Alexandru Rafila intervine după ce secretarul de stat Raed Arafat declarase că, și după data de 15 iunie, ar trebui menținută starea de alertă, chiar dacă restricțiile aferente acesteia vor fi din ce în ce mai atenuate.

Comentarii