Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Alexandru Rafila: Criteriul incidenței cumulate nu este cel mai fericit, ar trebui reevaluat

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că nu poate garanta nimeni că revenirea copiilor în unitățile școlare se poate face 100% fără riscuri.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 13.09.2020 - 10:48

Incidența cazurilor de Covid-19 la 14 zile, criteriul stabilit de Ministerul Sănătății pentru stabilirea scenariilor ce trebuie aplicate în unitățile de învățământ, nu este un criteriu fericit, consideră Alexandru Rafila.

„Trebuie să fim flexibili. Chestiunea asta cu împărțirea în zone galbene și verzi, sau roșii trebuie să fie adaptabilă fiecărei școli. Nu contează numai numărul de cazuri care se înregistrează într-o anumită localitate, contează școala cum este din punct de vedere al spațiilor, a condițiilor igienico-sanitare, a numărului de elevi din fiecare clasă. Această aplicare nediscriminatorie, ținând cont doar de criteriul incidenței cumulate, nu e cea mai fericită și cred că ar putea să fie reevaluată în următoarele săptămâni.”, a spus la Digi 24 reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății.

Adaptarea programului școlilor la realitatea specifică fiecărei unitățile școlare în parte este problematică și prin prisma legislației care, în opinia lui Alexandru Rafila, generează neînțelesuri și tensiuni ce duc la imposibilitatea asumării unor măsuri de către conducerile școlilor.

Comentarii