23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSănătateAlba:Vaccin antihepatic adus din Botoşani, Mehedinţi şi Olt

Alba:Vaccin antihepatic adus din Botoşani, Mehedinţi şi Olt

“Legislaţia prevede ca DSP-urile să deţină o rezervă antiepidemică, ce presupune un număr de 20 de vaccinuri împotriva hepatitei A. După catagrafiile pe care le-am făcut, am avut, într-o primă fază, undeva la peste 300 de copii ce trebuiau vaccinaţi. Deci vaccinul pe care noi îl aveam nu era suficient. Am făcut, astfel, solicitări în toată ţara, la toate DSP-urile din ţară, pentru a ne pune la dispoziţie, prin transfer, vaccin antihepatic”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

El a precizat că angajaţi ai DSP Alba s-au deplasat în Botoşani, Mehedinţi şi Olt, de unde au adus 80 de doze, respectiv câte 180 de doze de vaccin antihepatic.

Vaccinarea continuă vineri în Pianu, la sediul Primăriei şi la cabinetul medicului de familie, după ce joi au fost imunizaţi 180 de copii, a menţionat Alexandru Sinea.

Şeful DSP Alba a mai spus că populaţiei din satele afectate de inundaţii i s-a distribuit şi var cloros şi tablete de cloramină, în vederea igienizării fântânilor. Sătenii au fost instruiţi cu privire la modalitatea de utilizare a acestora.

O viitură puternică a afectat, la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe sate de pe Valea Sebeşului.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă