Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balş", spune despre meningită, că este, în general, boala care ucide cel mai rapid.

Adrian Streinu Cercel: Meningita este una dintre bolile care ucid cel mai rapid

Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului "Matei Balş", spune despre meningită, că este, în general, boala care ucide cel mai rapid.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

21.04.2019 - 14:22

Meningita este una dintre bolile care ucid cel mai rapid iar măsurile de prevenţie sunt aproape inexistente, avertizează specialiştii. Este ceea ce spune şi managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti, medicul Adrian Streinu Cercel, într-o declaraţie făcută MEDIAFAX.

„Meningita, în general, este una dintre cele mai rapid-ucigătoare boli. (..) Este o boală infecţioasă care poate să recunoască mai mulţi agenţi care o pot determina. Sunt meningitele aşa-zise, purulente, care sunt date de bacterii, cum este meningococul, pneumococul. Sunt meningite cu aşa-zis lichid clar, care sunt date de virusuri sau de bacilul Koch, tuberculoză”, a mai spus Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti.

„Ele se manifestă, în general, cu dureri intense de cap, febră, vărsături în jet, fără greaţă, iar orice pacient care are febră mare şi dureri atroce de cap, obligatoriu trebuie să se gândească la meningită şi să se prezinte de urgenţă la Boli Infecţioase”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Specialistul avertizează că, în general, nu există măsuri care pot fi luate preventiv, doar dacă e cazul unui focar de infecţie.

„Când apare un focar, se face profilaxie cu antibiotice, dacă e vorba de meningite bacteriene”, spune Adrian Streinu Cercel.

Conform ultimelor date raportate de Centrul Naţional de Control al Bolilor Transmisibile, în anul 2017 au fost înregistrate 63 de cazuri de meningită meningococică, din care 13 persoane au decedat, după cum se arată într-un comunicat de presă remis de Ministerul Sănătăţii.

Comentarii

loading...

Ziarul PDF

AD