16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSănătateAcțiunea Foișor: o rușine și o palmă dată lumii medicale, consideră...

Acțiunea Foișor: o rușine și o palmă dată lumii medicale, consideră profesorul Dinu Antonescu

Domnul Ministru nu este medic, dar uman vorbind s-a pus în situația unui asemenea pacient operat și evacuat în aceeași noapte? Tot retoric, s-a mai întrebat domnia sa. 

Prestigiosul profesor este de părere, în scrisoare adresată, că ministrul sănătății ar trebui să fie medic, “ca să nu mai trateze oamenii bolnavi ca pe niște dosare care pot fi mutate oricând dintr-o parte în alta”.  

“Argumentul că Directorul Spitalului Foișor este de vină pentru că s-a opus evacuarii nu este valid. S-a opus cu drept cuvânt pentru niște bolnavi operați în aceeași zi. În plus este singurul spital modern de ortopedie și traumatologie, cu toate circuitele necesare, construit prin perseverența actualului director care a urmărit și a îndrumat cum se așează fiecare cărămidă”, a sărit celebrul chirurg în apărarea celor loviți “noaptea ca hoții.”

“Câte spitale moderne au construit multiplii miniștrii ai sănătății în ultimii 30 de ani? Şi dacă de o săptămână este cunoscută lipsa de locuri din unitățile COVID, de ce s-a lasat totul pe o singură zi?” mai pune o întrebare retorică, “andrisantului” cunoscut.

Profesorul Antonescu se arată siderat față de gestul autorităților de a scoate noaptea bolnavii din spital, în condițiile în care se știa de o săptămână că nu mai sunt locuri în unitățile medicale din București, cifra celor infectați sărind de o mie. Știind că domnul Arafat e medic, se arată suprins de reacție.

“Transformarea Spitalului Foișor în Unitate COVID și mai ales modul în care ea a fost efectuată este o rușine și o palmă adusă întregii asistențe medicale din România”, conchide domnia sa.

 

                  

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Colliers: Numărul locuinţelor vândute în Bucureşti, în creştere cu 18% în primul trimestru din 2024

Piaţa rezidenţială a început anul 2024 în forţă, cu un prim trimestru încheiat cu o creştere de 18% a numărului tranzacţiilor cu apartamente în...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...
Ultima oră
Pe aceeași temă