Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Acord româno-ungar în domeniul transplantului pulmonar

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și omologul său ungar, Miklos Kasler, au convenit, la Budapesta, încheierea unui Memorandum de înțelegere între cele două ministere privind transplantul de plămâni.

Share

Elena Marinescu 0 comentarii

18.03.2019 - 15:37

"Din punctul nostru de vedere, Memorandumul transmis de partea maghiară este agreat si propunem ca două echipe tehnice din partea ambelor țări sa înceapă discutiile pentru pregătirea detaliilor tehnice ale colaborării", a spus Sorina Pintea în timpul întâlnirii. Ministrul a fost însoțit de Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat și dr. Radu Zamfir, președintele Agenției Naționale de Transplant.

Sorina Pintea a subliniat că echipa MS caută toate soluțiile pentru asigurarea tratamentului corespunzător pentru pacienții români care au nevoie de transplant pulmonar. "Mai avem încă pacienți pe lista de așteptare care sunt cazuri complexe si pentru care facem toate eforturile să găsim soluţii", a declarat ministrul Sănătății.

Astazi, cei doi oficiali au demarat discutii si pentru identificarea altor domenii de colaborare, cum ar fi oncologia și achiziția comună de medicamente și vaccinuri.

 

Comentarii