Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

FOTO: pexels.com

A apărut primul caz de pacient cu gripă și Covid-19

România înregistrează primul pacient diagnosticat simultan cu gripă sezonieră și cu infectare cu noul coronavirus.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 18.10.2020 - 11:56

Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca a anunțat în cursul dimineții că în țara noastră a fost înregistrat primul pacient diagnosticat cu gripă sezonieră și Covid-19.

„A fost raportat la nivelul ţării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat şi infecţia Covid şi infecţia cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuşi la risc, cei care au comorbidităţi. Ceilalţi, putem doar să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienţi care ar putea să fie infectaţi.”, a spus Milena Man la Știrile ProTV de duminică dimineață.

Conferințiarul doctor Milena Man atrage atenția că simptomele pentru gripă sezonieră și cele pentru infectare cu Covid-19 sunt asemănătoare și există riscul ca unele persoane care au noul coronavirus să pună pe seama unei simple răceli anumite simptome specifice Covid-19.

Comentarii