Foto: Arhivă

"1 iunie este primul pas ca să ne întoarcem la normalitate", anunță premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, că "1 iunie este primul pas ca să ne întoarcem la normalitate".

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 06.04.2021 - 09:11

Premierul Florin Cîțu a anunțat că "1 iunie este primul pas pe care-l văd ca să ne întoarcem la normalitate".

Șeful Guvernului a făcut acest anunț luni, 5 aprilie, la sediul Guvernului. El a precizat că data de 1 iunie nu va reprezenta totuși o "deschidere sută la sută", adică nu va însemna o revenire totală la situația de dinainte de pandemie, dar fi un pas spre reducerea restricțiilor. 

Pentru a pregăti atenuarea acestor restricții va funcționa un comitet interministerial care va fi condus chiar de premierul Cîțu.

Șeful Guvernului nu a dezvăluit ce reglementări noi ar putea fi introduse de la 1 iunie 2021 dar a precizat că, în mod cert, românii nu vor avea nevoie de un certificat de vaccinare anti - Covid pentru a călători în interiorul țării - deci își vor putea efectua fără probleme concediile în România.

Anunțul optimist al premierului semnifică o schimbare de abordare față de declarațiile de până acum ale oficialilor de la București. De exemplu, acum două săptămâni, vicepremierul Dan Barna se declara extrem de îngrijorat de modul cum evoluează pandemia.

"Vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem. Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot", explica vicepremierul Dan Barna într-o emisiune a postului național de televiziune, TVR.

Citește totul despre:

#pandemie #barna #Cîțu

Comentarii