4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăsanatateSvante Pääbo a primit Nobelul pentru Medicină

Svante Pääbo a primit Nobelul pentru Medicină

Geneticianul suedez Svante Pääbo a primit premiul Nobel pentru Medicină pe 2022 pentru „descoperirile sale privind genomurile hominizilor dispăruți și evoluția rasei umane”.

Comitetul Nobel a declarat că Pääbo, un genetician suedez, „a realizat ceva aparent imposibil” atunci când a secvențiat primul genom de Neanderthal și a descoperit că Homo sapiens s-a încrucișat cu neanderthalienii.

Dovezile descoperirii sale au apărut pentru prima dată în 2010, după ce Pääbo a fost pionier al metodelor de extragere, secvențiere și analiză a ADN-ului antic din oasele de Neanderthal.

Datorită muncii sale, oamenii de știință pot compara genomul de Neanderthal cu înregistrările genetice ale oamenilor vii de astăzi.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Comisar european: Europa va intra în recesiune la iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul...

ONU are dovezi ale folosirii armelor chimice de către Statul Islamic în Irak

Experţi ai Naţiunilor Unite(ONU) au descoperit noi probe ale utilizării armelor chimice de către gruparea jihadistă Statul Islamic în timpul autoproclamatului său califat, mai...

România în Schengen: Cătălin Predoiu a discutat cu ambasadoarea Regatului Suediei, Therese Hyden

Poziţia Guvernului de la Stockholm de susţinere a intrării României în spaţiul Schengen, Legile Justiţiei şi activitatea procurorilor din România care anchetează infracţiuni din...
Ultima oră
Pe aceeași temă