9.1 C
București
marți, 28 martie 2023
AcasăsanatateRomânia a primit primele doze de vaccin împotriva variolei maimuței

România a primit primele doze de vaccin împotriva variolei maimuței

România a primit astăzi 5.060 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, în baza unui contract de donație încheiat între Ministerul Sănătății și Comisia Europeană.

Vaccinurile vor fi direcționate către spitalele de boli infecțioase din București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara și Constanța, care, la rândul lor, le pot transfera doze altor unități sanitare județene sau de boli infecțioase, la solicitarea acestora, atunci când situația o impune.

Persoanele vizate de vaccinare sunt cele care au intrat în contact direct cu cazuri de infectare. Este recomandat ca vaccinul să fie administrat cât mai curând după momentul expunerii, între patru și paisprezece zile, iar pentru finalizarea imunizării de bază este necesară o a doua doză la un interval de douăzeci și opt de zile.

Dacă prima doză nu se administrează în intervalul menționat, e posibil ca vaccinul să nu prevină boala, dar severitatea simptomelor e mult redusă – informează Ministerul Sănătății.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Ce tehnică folosesc medicii germani pentru a readuce oamenii la viață

O tehnică inovativă este folosită de medicii germani pentru a readuce oamenii la viață. Un nou startup din Berlin a păstrat deja cadavrele a aproximativ...

UE condamnă Republica Srpska ce vrea să atace libertăţile fundamentale, în special ale mass-media

Uniunea Europeană(UE) a denunţat luni o serie de măsuri adoptate de autorităţile entităţii sârbe bosniace, Republica Srpska (RS), menite să reducă considerabil libertățile fundamentale,...

Sorana Cîrstea, în sferturile turneului WTA de la Miami

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Miami, după ce a învins-o pe cehoaica Marketa Vondrousova, în două seturi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă