24.2 C
Bucharest
Friday, 29 September 2023
HomesanatateMinistrul Sănătății anunță când va fi numărul maxim de viroze: 15 ianuarie...

Ministrul Sănătății anunță când va fi numărul maxim de viroze: 15 ianuarie – 10 februarie

Ministrul Sănătății, medicul Alexandru Rafila, a făcut o estimare asupra modului cum va evolua numărul de viroze, în România.

Ministrul a anunțat când s-ar putea înregistra cele mai multe cazuri. “15 ianuarie – 10 februarie, vă rog să rețineți acest interval”, a precizat ministrul.

Rafila a făcut acest anunț într-o conferință de presă susținută la data de 5 ianuarie 2023. La conferința de presă a participat și ministrul Educației, Ligia Deca.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a precizat că acum România traversează “a treia săptămână epidemică”. Cu toate acestea, Rafila a declarat că nu va emite un ordin de ministru prin care să declare că este epidemie în România. Dacă ar emite un asemenea ordin, ordinul ar fi însoțit de restricții, iar ministrul Rafila a precizat că el nu dorește asemenea restricții. “Nu putem să luăm măsuri care să blocheze din nou activitatea economică și socială din România”, a susținut ministrul Rafila.

De aceea, Ministerul Sănătății va emite doar o instrucțiune referitoare la o “stare de alertă epidemică”.

În acest context, ministrul Educației, Ligia Deca, a precizat că școlile din România se deschid normal după vacanță. Practic, se reiau cursurile în școli în ziua de 9 ianuarie 2023. Ministrul Deca a precizat că ea și ministrul Rafila nu încurajează “neparticiparea la cursuri”. Totuși, în fiecare școală se va face un triaj al elevilor, la intrare.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Se schimbă vremea radical în weekend

Vreme mai caldă decât în mod obișnuit anunță meteorologii în weekend, cu maxime ce se vor încadra între 23 și 30 grade Celsius....

Doliu pe scena muzicală internațională

Dom Famularo, unul dintre cei mai mari toboșari ai lumii, a încetat din viață la vârsta de 70 de ani.Dom Famularo a fost...

Escrocheria care le aducea bani în cont: 2 tineri simulau accidente rutiere ca să ia bani de la asiguratori

„La data de 27 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Sibiu, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies