16.5 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Moneda naţională se depreciază pe piaţa interbancară, după ce Guvernul a modificat Codul Penal și după manifestațiile de stradă cu mii de oameni

Moneda națională a României s-a depreciat miercuri dimineață pe piața interbancară, după ce Cabinetul Grindeanu a decis, marți seară, modificarea Codului Penal și după manifestațiile de stradă cu zeci de mii de oameni.

Potrivit publicației Ziarul Financiar, leul s-a depreciat miercuri dimineaţă pe piaţa interbancară, la ora 09.30 cursul fiind în creştere cu circa 0,4%, la 4,52  lei/euro.

În acelaşi timp, leul s-a depreciat şi faţă de moneda americană, cursul pe interbancar urcând cu 0,5%, la 4,19 lei/dolar. 

Cursul oficial anunţat marţi de BNR a fost de 4,5038 lei/euro, în creştere cu 0,07%, şi de 4,2072 lei/dolar, în scădere cu 0,1%.

La ora 10.00, cursul era cotat în intervalul 4,5250-4,5270 lei /euro.

”S-au trezit investitorii străini şi când au văzut proteste în stradă au început să cumpere. Totuşi,cred că cursul va rămâne în jur de de 4,52 lei/euro pentru că la acest nivel toţi localii vând euro”, a menţionat un dealer.

Pe piaţa titlurilor de stat, randamentele (dobânda efectivă) sunt în uşoară creştere pentru că există o tendinţă de vânzare a titlurilor. În ultima săptămâna, randamentele la titlurile de stat au crescut cu 5%, ceea ce arată o creştere a riscului. Atunci când randamentele cresc, investitorii văd un risc mai mare şi de aceea cer o dobândă mai mare.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă