21.1 C
București
sâmbătă, 27 mai 2023
AcasăRomânia Liberă - 140 de aniFrancul elvețian pierde miercuri mai mult decât a câștigat marți

Francul elvețian pierde miercuri mai mult decât a câștigat marți

Francul elvețian a perdut în ședința valutară de miercuri mai mult decât a câștigat marți, astfel încât tendința sa rămâne în mod evident una de scădere. Francul a înregistrat miercuri o depreciere de 3,01 bani ajungând la valoarea de 4,1611 lei, după ce marți a câștigat 1,46 bani și a ajuns să fie cotat la paritatea de 4,1912 lei.

În schimb, moneda europeană s-a apreciat ușor miercuri și a câștigat astfel 0,63 bani, fiind cotată la valoarea de 4,4081 lei, după ce marți valora 4,4018 lei.

Dolarul american a consemnat și el o depreciere, de 2,65 bani, și a ajuns în ședința valutară de miercuri la valoarea de 3,8507 lei, după ce marți era cotat la nivelul de 3,8772 lei.

Francul elvețian a început să crească din data de 15 ianuarie (joi), atunci când s-a apreciat cu 58,72 bani, pe fondul renunțării de către Banca Centrală a Elveției la cursul minimal impus de 1,2 euro pentru un franc.

După întâlnirea cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, a anunțat că există două soluţii pentru românii care au credite în franci, respectiv rescadențarea creditelor și programele de ajutorare ale băncilor.

Miercuri 21 ianuarie, reprezentanții BNR, ministrul Finanțelor, Darius Vălcov, și reprezentanții băncilor comerciale au fost chemați la audiții în Camera Deputaților pentru a discuta despre posibilele soluții pentru rezolvarea crizei declanșate de creșterile succesive și consistente ale francului elvețian.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă