1.4 C
București
marți, 18 ianuarie 2022
AcasăRomânia Liberă - 140 de aniEuro şi francul cresc din nou, în apropierea referendumului pentru Brexit

Euro şi francul cresc din nou, în apropierea referendumului pentru Brexit

Banca Naţională a României a anunţat joi un curs de referinţă de 4,5396 lei/euro, în creştere uşoară peste cotaţia precedentă, de 4,5325 lei/euro, atingând un nou maxim al ultimelor luni, în condiţiile în care pieţele devin tot mai sensibile pe parcurs ce se apropie ziua referendumului din Marea Britanie, programat pentru 23 iunie, privind ieşirea din Uniunea Europeană, scrie News.ro.

Miercuri, BNR a afişat un curs de referinţă de4,5325 lei/euro, în creştere cu peste un ban faţă de ziua precedentă, când s-a situat la 4,5218 lei/euro.

Îngrijorările legate de votul din Marea Britanie sunt în creştere, generând scăderi pe burse şi deprecieri ale monedelor emergente, aşa cum este considerat şi leul.

Dolarul american, cotat indirect în piaţa românească prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat uşor, la 4,0348 lei, de la 4,0379 lei.

Dolarul SUA este moneda de referinţă pe plan internaţional pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar inporturile din Asia depind, de asemenea, de moneda americană.

Cursul francului elveţian, considerat monedă-refugiu în perioade de turbulenţe, a crescut cu peste un ban, la 4,1950 lei, de la nivelul de 4,1838 lei înregistrat miercuri, ajungând şi el la un nou maxim al anului.

Cele mai citite

Un adolescent a fost accidentat pe o trecere de pietoni din Giurgiu. Unde a fost găsit șoferul vinovat

Un adolescent în vârstă de 16 ani a fost accidentat de o mașină pe o trecere de pietoni, marți după-amiaza, pe un bulevard din...

Președintele Parlamentului European, ales astăzi. Cine are prima șansă

Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg, îşi alege azi noul preşedinte pentru următorii doi ani şi jumătate. Cele mai mari şanse pentru a...

PNL și ALDE vor fuziona. Se anunță un nou Congres – VIDEO

PNL și ALDE vor fuziona. Anunțul a fost făcut de Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al liberarilor. Validarea va avea loc printr-un Congres „Azi...
Ultima oră
Pe aceeași temă