Zona culturală privată și HoReCa vor primi ajutor

Ludovic Orban a anunţat în direct la B1 TV că Guvernul va introduce o formă de ajutor de stat pentru firmele din HoReCa.

Share

Ioana Roșu 0 comentarii

08.11.2020 - 22:09

Acesta a mai anunțat și ajutoare de stat pentru ”zona culturală privată, dar în acest caz este mai greu de realizat datorită persoanelor care activează sub diferite forme.

,,În zona HoReCa, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri”, a declarat premierul.

Orban a mai pecizat că această măsură de ajutor ar urma să fie aplicată prin Ministerul Economiei.  

„Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a adăugat prim-ministrul. 

Orban a precizat că pe zona culturală este o schemă „foarte complicat de generat” pentru că sunt foarte multe mersoane care lucrează freelancer. Citește totul despre:

#ludovic orban #horeca

Comentarii