19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăZiua Unirii este sărbătorită separat la Focşani, neînţelegeri între autorităţi

Ziua Unirii este sărbătorită separat la Focşani, neînţelegeri între autorităţi

La Focşani, au loc două manifestări dedicate Unirii: una organizată de Prefectură, cealaltă organizată de Primărie şi de Consiliul Judeţean.

Instituţia Prefectului îi cheamă pe oameni la sărbătoarea Unirii de la ora 13.00, cînd, după acordarea onorului militar, vor urma alocuţiuni.

În program sunt trecuţi că vor susţine alocuţiuni, în ordine, prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean şi primarul municipiului. După discursuri, are loc defilarea detaşamentului de onoare şi, la final, tradiţionala Horă a Unirii.

Primăria Focşani, în schimb, îi invită pe oameni la sărbătoarea Unirii în Piaţeta Teatrului, de la ora 17.30, informează News.ro.

Programul Primăriei va începe cu evocarea istorică a momentului de la 1859, la care contribuie instituţiile pe care le are în subordine, respectiv Teatrul municipal, corul Pastorala şi Ansablul folcloric Ţara Vrancei.

Programul artistic durează 45 de minute, după care va avea loc marşul torţelor, cu oprire în Piaţa Unirii, unde focşănenii sunt invitaţi să se prindă din nou în Hora Unirii.

La această situaţie s-a ajuns în urma unor neînţelegeri între reprezentanţii Prefecturii, pe de-o parte, şi cei al Consiliului Judeţean şi Primăriei, pe de altă parte.

Acestea au izbucnit după ce Prefectura le-a transmis Consiliului Judeţean Vrancea şi Primăriei Focşani o adresă, prin care cerea detalii despre reprezentanţii desemnaţi să susţină discursurile, şi întreba despre planurile pe care le are fiecare pentru 24 ianuarie, din punct de vedere organizatoric.

Adresa respectivă i-a supărat pe şefii celor două instituţii, care au dat publicităţii corespondenţa interinstituţională, dar şi un răspuns comun, în care şi-au exprimat indignarea de a fi desconsideraţi.

Cele mai citite

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă